Togg, Türkiye Elektrikli Otomobil Pazarında Zirvede! Togg, Türkiye Elektrikli Otomobil Pazarında Zirvede!

Altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Gram altın fiyatı 2 bin 535 TL seviyelerinde, serbest piyasalarda ise 2 bin 550 TL - 2 bin 565 TL arasında işlem görüyor. Uzmanlar, yıl sonuna kadar gram altının 3 bin TL ile 3 bin 500 TL arasında olmasını öngörüyor. Çeyrek altının ise 5 bin TL seviyesine çıkması bekleniyor

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin beklentilerin altında kalması, piyasalarda da hareketliliğe sebep oldu.Bu durum döviz, altın ve gümüş fiyatlarında da sert yükselişlerin meydana gelmesine neden oldu.Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarında görüleceklere ilişkin dikkat çeken uyarılarda bulundu.Memiş'in açıklamalarından öne çıkanlar: 

ALTIN BU GECE O SEVİYEYİ GÖRÜRSE DİKKAT “

Cuma günü ons altın 2 bin 400 doların üzerinde haftalık kapanış yaparsa, artık diyeceğiz ki takip edeceğimiz bant aralığı 2 bin 400 - 2 bin 450 dolar aralığı.Altın fiyatları neden bu kadar fazla yükseldi? Çünkü piyasalar, Eylül ayından itibaren ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimine başlamasını fiyatlamaya başladı.Enflasyon rakamları düştükçe, Fed’in faiz düşürme ihtimali de güçlenmiş oldu. Faizlerin inmesi de altın ve gümüş fiyatlarının artması anlamını taşıyor.

“ÇEYREK ALTIN 5 BİN TL’YE YÜKSELECEK”

 Gram altın fiyatı 2 bin 535 TL seviyesinde. Fakat serbest piyasalarda ise 2 bin 550 TL - 2 bin 565 TL seviyesinde. Gram altın bugün serbest piyasalarda 2 bin 567 TL’ye kadar yükseldi ve tarihi rekorunu gördü.Gram altında yıl sonuna kadar 3 bin TL ile 3 bin 500 TL aralığını beklemeyi sürdürüyoruz.Elbette fiyat dalgalanmaları oluşacaktır. Düşüşler de olacaktır ancak yükselişler ise kalıcı olacak.Sarrafiye grubu altınlarda yıl sonuna kadar çeyrek altın fiyat beklentim 5 bin TL, yarım altında 10 bin. Tam altında 20 bin TL.”

Kaynak: halk tv