Her yıl Temmuz ayında yapılan ÖTV düzenlemesi bu kez sürpriz bir zam oranını gündeme getiriyor. Akaryakıt fiyatlarının 8 TL birden artmasıyla birlikte sürücülerin bütçesi ciddi şekilde etkilenecek. Vatandaşlar, bu yüksek fiyat artışıyla ekonomik olarak zorlu bir döneme girebilirler.

Havalar soğuyunca açıkladı! Yüzde yüz zam yaptılar Havalar soğuyunca açıkladı! Yüzde yüz zam yaptılar

ÖTV düzenlemesiyle Temmuz ayında akaryakıt fiyatlarına ciddi bir zam gelmesi bekleniyor. Düzenlemeyle akaryakıt fiyatları 8 TL civarında artacak. Son zamanlarda sürekli dalgalanan akaryakıt fiyatları nedeniyle, bu yeni zam vatandaşlar için önemli bir mali yük olacak gibi görünüyor.

Geçtiğimiz günlerdeki indirimlerin ardından böyle bir zam gelmesi, özellikle bayram öncesi yapılan indirimlerin sağladığı rahatlamanın kısa süreli olacağını gösteriyor.

Her yıl Temmuz ayında yapılan ÖTV düzenlemesi, bu kez beklenmedik bir zam oranını gündeme getirerek akaryakıt fiyatlarının 8 TL birden artması, tüketiciler için önemli bir maliyet artışı anlamına geliyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul'da benzin litre fiyatı 40.26 TL, motorin litre fiyatı 39.28 TL ve LPG litre fiyatı 20.90 TL iken, Ankara'da benzin litre fiyatı 41.21 TL, motorin litre fiyatı 40.26 TL ve LPG litre fiyatı 20.95 TL olarak belirlenmiştir. İzmir'de ise benzin litre fiyatı 41.47 TL, motorin litre fiyatı 40.65 TL ve LPG litre fiyatı 21.02 TL'dir.

Kaynak: HABER MERKEZİ