Sevgili okurlar, Benim bir tezim vardır, yıllar içinde doğrulanmış bir tezdir. Eğer Trabzonspor’da Aralık ayına gidiliyor ise ve o sezon seçimli kongre var ise Trabzonspor saha sonuçlarını almakta zorlanır. Şunun için Trabzonspor büyük bir kulüp. Onu yönetmek isteyen birçok isim vardır. Yönetime girmek Başkan olmak ancak kongrelerle olur. ‘Yönetim zayıf düşmeli ki koltuğa oturalım’ diyenler işe çomak sokarlar.

Trabzonspor’un Avrupa’dan elenmesi ve ligde de halen galibiyet alamaması üzerine hareketlenmeler başladı. Beşiktaş ve Antep maçlarında Trabzonspor’un hakemler tarafından durdurulması da işin tuzu biberi oldu.

Trabzonspor camiasında Başkan Ertuğrul Doğan’ın kredisi var. En zor anında Trabzonspor’u namerde muhtaç etmemiş. Papara park gibi bir Sponsor bulmuş, arkasından Kartal arazisini çözmüş ve Yeni sponsorlarla birlikte borcu kapatmaya kilitlenmiş bir başkan.

Ancak, Trabzon kenti bir İstanbul değil. Trabzonspor yenildiğinde şehrin bir ucundan diğerine kadar üzüntü kaplar, arkasında kulis başlar ve sonra da 5..kol faaliyetleriyle birlikte kongrelerde yönetimler devrilirler. Şu da test edilmiş bir gerçektir: Trabzonspor kazanırsa var olan sorunların üzeri örtülür ve  şehir hayata mutlu bir şekilde devam edilir..’

Trabzonspor 13 yeni transfer ve Şenol Güneş takviyesi ile birlikte toparlanamaz ise kongre kulisleri daha da artar. Potansiyel aday olarak  Nuri Albayrak, Mustafa Hacıkerimoğlu ve düşük te olsa bir ihtimal Muharrem Usta konuşuluyor.

Trabzonspor’u koruma ve kollama heyeti ise Ertuğrul Doğan’a yeni bir yönetim yapmak için hazırlık yapıyorlar. Yeni yönetim çok adaylı bir kongre olsa bile kazanacak bir yönetim olacak..

RİZE – SAMSUN EL ELE!

Karadeniz takımlarının bir ve beraber olmasından ben şahsen keyif alırım. Rize’de olsun Samsun’da olsun Trabzonspor’a yönelik tepkileri de bazı taraftar gruplarının  işgüzarlığı olarak görürüm..

Geride kalan hafta sonunda da Rize’de Samsunspor taraftarı ile Rizespor taraftarı birbirlerine dostluk göndermelerini yaptılar. 61.dakikada da her beraber Trabzon kümeye diye bağırdılar. Bu tepkiye ‘Çok yanlış’ diyorum. Bir de hatırlatma yapmak isterim. Eskişehirspor dahil Kocaeli, Sakaryaspor, Elazığspor, Altay, Manisaspor Trabzonspor’a karşı benzer sloganları attıkları için bugün ligde değiller. Trabzonspor kendini bir şekilde kurtarır. Samsun ve Rizespor baskın da ligden düşmesinler.

NE OLDU BİZE?

Trabzon spor camiasının yakından tanıdığı isim Sait Yaranlı ile karşılaştık. Konuştukça serzenişleri oldu. Basın dahil eleştirilerini sıraladı: ‘yusuf kardeşim bize ne oldu böyle? Abdullah Avcı bu takımı şampiyon yaptı. Sivas’ta berabere kaldı diye ipi çekildi.

Onur 2011 yılında Trabzonspor’u şampiyon yaptı ona da aynı vefasızlığı yaptık. Burak Yılmaz? Seni her oynadığı sezon zirvede tuttu, Burak Yılmaz’a bile bu taraftar tepki gösteriyor. Sahi bize ne oluyor. Neden böyle olduk. Çok merak ediyorum. Biri bana cevap versin’

SABRİ ABİ İLE ANILARA..

1985-1986 sezonunda İdmanocağı’ndan Trabzon Fenerbahçe kulübüne beni transfer eden iki isimden birisi Sabri Bostan’dı. Turgut Görgün başkanla birlikte Ticaret Bankasında görev yapıyorlardı ve Ticaret bankası sektörün bir numarası idi. Fenerbahçe’de bir sezon oynadık ve ardından Çimentospor’a transfer oldum. O bir yılın içine çok anıları sığdırdık. Kaleci Abdullah’ın, Olcay’ın, Stoper Selahattin’in, Caner’in, Solbek Engin’in, Orta saha maestrosu Hayri’nin, Santarofor Fatih Turan’ın,Gürsel’in, efsane Başkan Erol –Şenol Özkarabekir başkanların kulaklarını çınlattık.  O günkü Fenerbahçe kadrosunun bugün ki ikinci lig ayarında olduğunu söyledi Sabri abiye merak ettiğim şu soruyu sordum.

Fenerbahçe takımını kim kurdu ve bu ismi kim koydu? Cevabı ise net oldu: Trabzsopor henüz ortada yok. Fenerbahçe İstanbul Amatör liginde her yıl şampiyon oluyor ve sempati duyulan oyuncuları var. İdmanocağı, İdmangücü’nün yanına böyle bir isimle çıktık. Trabzon’a, Trabzon futboluna inat bir tavır değil. Zaten Traebzonspor ile Fenerbahçe’nin bugünkü rekabeti o dönem yok.’

Turgut Görgün, Ticaret bankası müdürlüğünü, Tugay Kerimoğlu’nun babasının İstanbul’a tayin olmasından sonra gelmişti. Şimdi Turgut abinin de İstanbul’da olduğunu yakın dostu Sabri Abiden öğrenmiş olduk. Sağlıklı nice yıllar dilerim

DİYARBAKIR’DA TRABZON EVİ 

Diyarbakır'da İtfaiye Müdürlüğü binasını Bordo-Mavi'ye boyatacak  kadar Trabzonspor'a aşkla bağlı olan Nedim Erik en son kendisi ve çocuklarını da kulübe üye yaparak önemli bir misyonu da tamamlamış oldu. Doğu Anadolu'da Trabzonspor'un fahri temsilcisi gibi çalışan Erik şampiyonluk kutlamalarının Diyarbakır ayağında çok aktif görevler aldı. Vatan, millet, bayrak tutkunu olan Nedim Erik'i Trabzonspor kulübü hiç bir zaman unutmadı ve Anadolu'ya yönelik organizasyonlardan haberdar etti.

Nerede bir Trabzonlu veya Trabzonsporlu varsa gidip bulan ve dostluk bağları geliştiren Erik aynı zamanda bir kültür elçisi gibi çalışıyor. Nedim Erik dün akşam oynanan Gaziantep/Trabzonspor maçı öncesinde bölgeye gelen taraftarlarla da yakından ilgilendi, Erik konaklamadan şehir gezilerine kadar herkese yardımcı oldu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan sonra Diyarbakır Valiliği'ne atanan Murat Zorluoğlu'nun Erik ile çok yakından tanıştığını hatırlatalım. Erik'in takdire şayan gayretlerini ve Trabzonspor tutkusunu tebrik ediyor başarılar diliyoruz.

KÜTAHYALI SELAMİ ABİ..

1993 yılı idi. Karadeniz gazetesinin yazı işleri müdürüyüm. Kapıdan içeriye sonradan adının Selami Konuk olduğunu öğrendiğimiz abimiz girdi. Oğlunun KTÜ Elektrik Elektronik bölümünde okuduğunu söyledi ve KTÜ sahil tesislerinde Vali rahmetli Kemal Esensoy’un da katılacağı bir Kütahyalılar dayanışma yemeği yapacaklarını ifade edip bizim de haber yapmamızı istedi. Gittik yaptık ve yayınladık.

Dostluğumuz böyle başladı. Trabzon’da onunla ortak dostlarımız iletişim fakültesi eski Dekanı…… ile birlikte bir çok isim oldu. Birkaç yıl sonra bastık Kütahya’ya gittik. Ailece bizi misafir ettiler.  Yıllar geçti ve Selami abi 31 yıl sonra eşi Zennure hanım ile birlikte Trabzon’a geldi ve gazeteyi de ziyaret etti. Kütahya Porselin sahibi Nafi Güral’ın çocukluk arkadaşı da olan  Selami Konuk,  Kütahya’dan Trabzonspor’un efsane şampiyonluklarını takip etmiş. Trabzon’u şöyle taınımladı: ‘Bu kenti Türkiye’ye  tanıtan Ahmet Suat Özyazıcı’dır. Allah rahmet etsin.’ dedi. Evet Selami abime Allah’tan uzun ömür diliyorum.

BİRAZ DA NOSTALJİ

Trabzon Fenerbahçe’de birlikte Amatör futbol oynayan Turgut Özdemir ve Arif, Avni Aker’de Trabzonspor Bursaspor maçı öncesinde birlikte.