Avrasya Üniversitesi’nin kuruluş aşamasındaki günlerini Taka Gazetesi’nin Yazı İşleri Müdürü ve Genel Müdürü olarak adım adım takip etmişimdir.

Ekip olarak geçen süreç içerisindeÖmer Yıldız’ın bu mücadelesini asla yalnız bırakmadık.

Nasıl bıraksaydık.

Sevgiliİbrahim Keskin ile birlikte bir gün Ankara’da bir gün İstanbul’da bir gün Trabzon’davakıf senedini tamamlamak için inanılmaz mücadele verdiler.

Ve sonunda Avrasya Üniversitesi Allah sağlığını versin Salih Erdem’in, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun, Fiskobirlik’in genel müdür vekili Nihat Yılmaz’ın,işadamı İbrahim Usta’nın,Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nunAhmet Sarı’nınTTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nun,Tayfun Sezer’in ve Nihat Adıgüzel’in yürekli duruşuyla birlikte kuruluşunu tamamladı.

Arkasından en büyük hamleyi de Yomra yerleşkesini üniversiteye bağışlayan Sağıroğlu ile birlikte binasını yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar olmuştur.

Fiskobirlik’in binasından sonra Pelitli ’deki bu günün rektörlük binası dâhilAvrasya’nın gelişim sürecine bakmak lazım.

Bir taraftan genç akademisyenleri kadrosuna katan ve KTÜ ‘nün bilimsel olarak başarılı deneyimli profesörlerini transfer eden Ömer Yıldız ve arkadaşları Yalıncak Ömer Yıldız Yerleşkesiyle birlikte Türkiye’dekiTürkiye’deki Vakıf Üniversiteleri arasında büyük bir sıçrama yaptılar.

Açılan laboratuvarlara, kurulan kütüphanelere, konferans salonlarına, oradaki panellere, sempozyumlara hep birlikte tanık olduk.

Avrasya Üniversitesi’nin gelişim sürecinde de sancıları oldu. Ama Maçka’ya yaptıklarıyla birlikte cesareti ve ufkuyla birlikte önüne çıkacak olan her engeli önceden kestirebilen sevgili Ömer Yıldız Kaşüstü yerleşkesini hayata geçirerek inanılmaz bir işi daha başardı.

İşte o Kaşüstü yerleşkesinde bin 500 öğrencinin mezuniyet töreni vardı.

Pırıl pırıl çocuklar. Heyecanla bekleyen anne ve babalar, mezun olan kardeşlerine sarılan ablalar inanın gözlerimizi yaşarttı.

Dün rakamlara baktım da Avrasya 11 bin 300’ü mezununu vermiş.

Bu olağanüstü, muhteşem bir rakam.

Sanırım Ömer Yıldız söyledi Avrasya Üniversitesi’nin Trabzon’a katkısı kuruluşundan bugüne 2 katrilyon lira. Bu eğitim anlamında Cumhuriyet tarihinin en önemli rakamlarından birisi.

Avrasya’nın 2 katrilyonluk rakamı şöyle önemli.

KTÜ ve Trabzon üniversitesine gelenler eğitim için para vermiyor, aksine devletten belli bir miktar da burs alıyorlar. Ama özel üniversiteye gelenler hem üniversite için hem şehir için ailece ciddi yatırımlar yapıyorlar.

Avrasya’nınmütevelli heyeti de Pelitli Kampüsü, Ömer Yıldız Yerleşkesi, Yomra Sahil kampüsü ve Kaşüstü yerleşkesiyle birlikte elde ettiği gelirlerle öğrencilere daha modern tesisler sunuyor.

Trabzon’daki her alanda esnafa da katkı sağladılar.

Avrasya üniversitesinin tüm ekibini kutluyorum.

Mezun olanlara başarı diliyorum.

Artık bu üniversitenin hem Hukuk Fakültesini hem Eczacılık Fakültesini hem de Tıp Fakültesini hak ettiğini belirtmek istiyorum.

Siyasetçilere sesleniyorum çünkü iş sizde bitiyor.

Ömer Yıldız’ı seversiniz sevmezsiniz

Avrasya Üniversitesi bu kentin devasa bir yatırımıdır.

O nedenle eksik fakültelerin Yüksek Öğretim Kurumunda ve yine Beştepe’de takibini ihmal etmeyin.

Ayaküstü de olsa 5 dakika bile Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Avrasya Üniversitesi’nin başarısını anlatırsanız eksik fakültelerin açılması için talimatını verecektir.

Bu da zor iş değildir.