İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA tarafından yapılan açıklamaya göre, ödül ACI Europe Genel Direktörü Olivier Jankovec tarafından İGA CEO'su Selahattin Bilgen'e takdim edildi. İstanbul Havalimanı, geçen yılın birincisi Roma Fiumicino Havalimanı ile aynı puanı alarak ödülü paylaştı.

İGA CEO'su Selahattin Bilgen, İstanbul Havalimanı'nın bir kez daha ödülü kazanmasından duyduğu memnuniyeti belirtti ve bu ödülün mükemmelliği hedeflemeye devam etmek için bir ilham kaynağı olacağını vurguladı. Bilgen, "Havalimanındaki misafirlerimizin sürdürülebilirlik, erişilebilirlik, inovasyon ve teknolojik ilerleme alanlarında beklentilerinin üzerine çıkmak için her zaman yeni yollar arıyoruz. Türkiye havacılık ve turizm sektörlerinin geleceğini iyileştirmeye kararlılıkla devam edeceğiz," dedi.

Törenin ardından ACI Europe'un gelecek yıllık genel kongresinin Atina Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı ev sahipliğinde 2025 yılında Yunanistan'da düzenleneceği açıklandı.

TikTok'ta İsyan! Genç Kızların Müzede Yaptığı Skandal Hareket Tepki Çekti! TikTok'ta İsyan! Genç Kızların Müzede Yaptığı Skandal Hareket Tepki Çekti!

Ayrıca, İstanbul Havalimanı'nın 2026 yılında ACI World "Müşteri Deneyimi Zirvesi"ne (Customer Experience Summit) ev sahipliği yapacağı da duyuruldu. Bu önemli zirveye ilişkin imza töreni, ACI World Genel Direktörü ve CEO'su Luis Felipe de Oliviera ile İGA CEO'su Bilgen'in katılımıyla gerçekleştirildi.

İstanbul Havalimanı'nın başarısı, sadece ödüllerle sınırlı kalmayıp, dünya çapında düzenlenecek etkinliklere de ev sahipliği yaparak devam ediyor. İstanbul Havalimanı'nın bu başarıları, Türkiye'nin havacılık ve turizm sektöründeki yükselen rolünü bir kez daha gözler önüne seriyor.

Kaynak: TAKVİM