Bu gazeteyi kurma çalışmaları yaparken AK Parti Trabzon il Başkanlığında da seçim telaşı ve toplantısı vardı. Daha henüz Av. İbrahim Keskin 2002, 3 Kasım seçimleri için istifa etmemişti.

Rahmetli Salih Çamoğlu ile Keskin ve ekibinin toplantısına girdik ve tüm yönetim kurulu üyelerine kartlarımızı verdik, abone olun dedik.

Birkaç ay sonra Av. İbrahim Keskin kararını verdi ve Milletvekili aday adayı oldu.

Yönetim kurulunun içinden Genel Sekreter olarak Av. Ahmet Metin Genç ve Başkan Yardımcısı Dursun Hüroğlu başkan adayı oldular. Ahmet Metin Genç bir oy farkla kazandı.

O tek oy Ahmet Metin Genç’i sadece il başkanlığına değil oradan Ortahisar Belediye Başkanlığına ve Büyükşehir Belediye Başkanlığına taşıdı.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı devasa bir kurum. Tam 3400 çalışanı var.

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinin Deniz köyü ile birlikte Çaykara’nın Demirkapı köyü  sınırları arasındaki  yüzlerce mahalleye hizmet veren bir belediye.

Trabzon çok büyük sel faleketleri yaşadı. Her defasında dere kenarlarında yapılaşmaya devam ettik.

Araklı, Arsin ve Sürmene ilçelerini etkileyen son Sel afetinde  tek can kaybı var. Ne var ki korkutucu anlar yaşandı.

Bu tür afetlerde hazırlıklı olmak lazım.

Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar dahil tüm ilçe Belediyeleri imkanlarını seferber ettiler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ekibiyle birlikte gece gündüz sel bölgesinde oldu.

Esnafları gezdi, mahallelerdeki sıkıntıları gördü.

Ekibiyle birlikte önce değerlendirme sonra planlama ve ardından da çözüm için harekete geçti.

Başkanın önemli şanslarından birisi de ekibinin tüm mahalleleri yakınen bilmesi idi.

TİSKİ Genel Müdürü İbrahim Kul, Köy Hizmetlerini yönetmiş ardından İl Genel Meclisi Genel Sekreteri olmuş, köylerde hangi taşın altında su ve heyelan var bilen adamdır. Candır.

Yanına bay tecrübe Nurettin Tandoğan’ı aldı, Kulağı her daim vatandaşta olan Yusuf Keskin’le birlikte ekibi güçlendirip her yere dokundular.

Belediyelerde ekip çok ama çok önemlidir.

Ahmet Metin Genç Ortahisar’daki ekibi Büyükşehire taşıdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan olunca ilk bakanlar kurulunu İstanbul belediyesi ekibinden kurmuştu. Yarın hemşerimiz Ekrem İmamoğlu Ankara yürüyüşünden sonuç alırsa o da İstanbul’daki Genel Müdürlerini tek, tek Ankara’da önemli görevlere getirecektir.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Gürkan Üçüncü’nün Koordinesinde, Coşkun Şahin’in Başdanışmanlığı, Hasan Selim, Erdoğan Beder ve Fatih Göktaş’ın  Genel Sekreter yardımcılıkları, Sefa Küçükali’nin özel kalem müdürlüğü koltuğuna oturması, Ahmet Yoloğlu ve Tekin Atay’la birlikte çok güçlü bir basın merkezi kurulması Başkan Genç’in uzun vadede önünü açacak kadrolardır.

Geçen 5 yılda AK Parti cenahından şunu duyduk,

‘Belediyeye gidiyoruz ama bizi tanıyanı bulamıyoruz.’

Bu serzenişler bitti.

Büyükşehir Belediyeleri Bakanlık gibi.

Kaynakları vardır ancak harcamaları da çok fazladır.

Uzun zamandır Trabzon Belediyesinden alacaklı olan müteahhit ve taşeronlar var. Başkan Genç bu ödemelere de yoğunlaşmış.

Fakat öncelikli hedefi sel bölgesinin tamamen normale dönmesi, ardından, Gülcemal ve Raylı Sistem çalışmasını hızlandırmak.

Başarının sırrı nedir, Sabır, Şükür ve Çalışmak.

Ahmet Metinin hasletleri de bunlar.