Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen turizm toplantısına Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, özel hastaneler, Tıp Fakültesi, Oteller Birliği, alışveriş merkezleri ve turizm acentelerinin temsilcileri katıldı. Toplantı sonunda açıklamalarda bulunan Başkan Ahmet Metin Genç, şehre yakın ülkelerden gelen sağlık turizmi ziyaretçilerinin daha profesyonel ve kurumsal bir şekilde ağırlanması için çalıştıklarını ifade etti.

Trabzon’da Uzmanlardan Kritik Uyarı: Akciğer, Kalp ve Kanser Hastaları Dikkat! Trabzon’da Uzmanlardan Kritik Uyarı: Akciğer, Kalp ve Kanser Hastaları Dikkat!

“Trabzon için turizmin çeşitlenmesi çok önemli. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin sağlık turizmi kapasitesini dikkate alıyoruz. Hedefimiz, yakın ülkelerden şehrimize sağlıkla ilgili olarak gelen ziyaretçileri daha profesyonel ve kurumsal bir şekilde ağırlamak. Geçtiğimiz yıl sadece Batum'dan Trabzon'a sağlık turizmi için 41 bin 783 kişi geldi. Bu rakamı göz önüne alarak, şehrimizde sağlık turizminin daha da genişlemesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Yeni Hedef: Tiflis’ten Ziyaretçi Akını

Başkan Genç, Batum’un yanı sıra Gürcistan’ın başkenti Tiflis'ten de Trabzon’a sağlık turizmi için ziyaretçi akını başlatmayı hedeflediklerini vurguladı. “Tiflis'ten gelen uçakların yolcu potansiyelini değerlendirdik. Büyükşehir belediyemizin de işin içinde olduğu bir modeli karar altına aldık. Bu çalışma hem belediyemiz hem de ticaret odamız adına sürdürülecek. Tiflis'ten Trabzon'a sağlık turizmi noktasında önemli bir ziyaretçi akını olacağını düşünüyoruz. Şehrimizin de turizm noktasında kazanç elde edeceği kanısındayız” ifadelerini kullandı.

Başkan Genç, toplantının olumlu ve hayırlı geçtiğini belirterek, sonuçlarının şehre yansıyacağını umut ettiklerini söyledi.

Muhabir: HABER MERKEZİ