Kurukız, “Şalpazarı değişti, dönüştü, yaşanılabilir bir kent haline geldi” dedi. Başkan Kurukız, “Bazı şeyleri suyun akışı belirler” diye konuştu. Kurukız, “Biz beklenti ile siyaset yapan bir kişilik değiliz. Siyasi çıkar hesapları hiç yapmayız. Liderimin baktığı yere bakar, işaret ettiği yolda ilerleriz. Aklı da fikri de Türk Dünyası olan bir liderin emrinde siyaset yaparız. Bu da bizim Ülkücü duruşumuzun ve ülkücü terbiyemizin davaya bakışıdır” ifadesine yer verdi. 

SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ
Şalpazarı 1968 yılında ilçe oldu. O günden bugüne tüm belediye başkanlarımızın ilçemiz için hizmetleri olmuştur. 2014 yılı sonrası Şalpazarı’ndaki değişimi herkes gözlemliyor. İlçemizin birçok sorunu hallolmuş durumda. Eksiklerimiz illaki var. Onları da bu dönem içerisinde inşallah tamamlamaya çalışacağız. 


ÖNEMLİ MESAFELERİ AŞTIK
İlçemize baktığımızda kurumsallık anlamında önemli mesafeler kat ettik. İlçenin girişinden çıkışına, millet bahçesinden hükümet konağına caddelerinden, sokaklarından yüksekokuluna, Devlet Bahçeli Kültür Merkezinden, belediye binasından, gençlik merkezine, semt sahalarından, kadın kültür evine, içme suyundan, Erikbeli-Kadırga yoluna varana kadar, TOKİ evlerinden, çevre yolunun da bitmesi ile ilçemiz önemli mesafe aldı. 


İLÇEMİZ NEFES ALACAK
Önümüzdeki dönem içerisinde düşüncelerimizde de kentsel dönüşüm, çevre yolunan ilçeye bağlanan, belediye önünden geçen binalarda kamulaştırma, camilerin etrafının açılarak, meydan düzenlemeleri, otopark, Pazar yeri ve terminal anlamında önemli adımlarımız var. Bu dönem içerisinde inşallah bunları tamamlayacağız. Hepsinden önemlisi ilçemize nefes aldıracak sanayi sitesi projemizdir. İlçe içerisindeki atölyeleri toplu bir yere alarak üretimlerin tek yerde yapılması. İlçemiz sanayi sitesine kavuşacak.

 
TURİZMLE TAÇLANDIRACAĞIZ
Sis Dağı’nın turizm anlamında çalışmalarımız var. İnşallah bunları da hayata geçireceğiz. Gökçe Göl Projemizle birlikte turizm projelerimizi taçlandıracağız. Acısu’yu yapacağımız çalışmalarla turizme kazandıracağız. Dönem içerisinde de mahalle yollarımıza önemli ölçüde ağırlık vererek kırsal mahalle yollarını istenilen seviyeye getireceğiz. 


IŞIL IŞIL AĞASAR
Sokak sağlıklaştırması kapsamında Osmanoğlu, Doğancı Kooperatifi, Acısu, Şıhkıranı gibi Ağasar Deresi üzerindeki yerleşim merkezlerini de tek tip rengarenk bir bütünleşme ile turizme kazandıracağız. Ağasar Deresi ışıl ışıl cıvıl cıvıl olacak. 


HAYALİMİZ GERÇEKLEŞTİ
Yüksekokulumuz ‘Adalet’ bölümü ile birlikte yeni öğrencilerini aldı. Tam doluluk oranına sahip. 2014 yılında çıktığımız yüksekokul hayalimizin peşinden koşarak sonuçlarını gördük. Yurt sorununu da çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. 


DEĞŞTİK
Şalpazarı değişti. Millet Bahçemiz var. Kütüphanemiz var. Değişen ve güzelleşen ilçemizde öğrencilerimiz mükemmel vakit geçiriyor. 


ŞALPAZARI’NDA İZİMİZ VAR
İlçemizde esnaf olmamız hasabi ile her evde izimiz ve tozumuz var. Bir karşılığımız var. Hemşehrilerimiz bize ü. Dönem arka arkaya güvendi. Bu da büyük bir onurdur. İlçe halkımıza ve seçmenimize minnettarım. Yaptıklarımız ve yapamadıklarımız var. Ama ilçemiz önemli bir mesafe kat etti. İnsanların sevgisi bunu gösteriyor. Seçim zamanları partileşme ve kutuplaşma olabiliyor. Bu da doğaldır. Biz Türk Milliyetçisi ve ülkücüyüz. Devlet Bahçeli gibi bilge bir liderin, emrinde, bakışlarında ve izinde ilçeme ve ülkeme hizmet etmeye çalışıyorum. 


AMACIMIZ HİZMET
Cumhur İttifakının büyük önemi vardır. Yaptıklarımızı tek yapmadık. Kıymetli büyüklerimizin eserleri var. Geçmiş dönem milletvekilimiz Salih Cora’nın büyük desteklerini gördüm. AK Parti ve MHP il başkanlarımızla birlikte amacımız devletimize, ilimize, ilçemize güzel hizmetler yapmak. 


HİZMETE TALİBİM
Refik Kurukız’ın hiçbir siyasi beklentisi olamaz. Kıymetli liderim ne emir buyurursa biz onu yaparız. Bize güvendi, halkımızda teveccüh etti. Liderimize ve cumhurbaşkanımıza yakışır bir hizmet anlayışı ile yola devam ediyoruz. 

AK Parti Milletvekili Vehbi Koç’tan Trabzon Ziyareti: Fındık ve Hafif Raylı Sistem Gündemde AK Parti Milletvekili Vehbi Koç’tan Trabzon Ziyareti: Fındık ve Hafif Raylı Sistem Gündemde


EMEK VERDİK
İlçemize emek verdik. Herkes de bunu kabul ediyor. Eleştirilen projeleri biz yapmasak başka iller alacaktı. Caddeler, sokaklar, aydınlatmalar, bina giydirmeleri önemli bir adım ve dönüşümdür. Bunları bırakmayacağız, devamı var. Şalpazarı, değişti, dönüştü, yaşanabilir bir ilçe haline geldi. Ekonomik sıkıntılara rağmen ilçemizde durmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2025 yılı itibari ile de önemli atılımlarımız olacaktı. 
YAŞAM KALİTESİ ARTTI
İlçemizin emlak değeri de arttı. Sıvasız binalar yaptı. Mantolama yaptık. İnsanlarımızın da yaşam kalitesi arttı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yaptık. DSİ ile de vadi üzerindeki binaları giydirip, sıvadık. Bunlar da hibedir. 
AFETLERE HAZIRLIKLIYIZ
Sürmene, Araklı, Arsin ve Yomra ilçelerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Rabbim afetlerden bizi korusun. Afetlerin ne zaman geleceğini bilemiyoruz. Çok zor. Valiliğimiz, büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz, DSİ, Karayolları, itfaiye ve tüm birimlerimiz ile güzel çalışmalar yapıldı. Devletimiz de destek oldu. 
ÇALIŞMALARIMIZI YAPTIK
Şalpazarı olarak önemli ölçüde dere ıslah çalışmaları yaptık. Ağasar Deresi üzerinde 4 tane tersip bendi, taşkın koruma duvarları gibi seli önleyici tedbirlerin alınmasında beşinci etabını yeni tamamladığımız DSİ destekli projemizi tamamladık. 200 milyonluk yeni ödeme ile Sugören Deresi dahil tüm derelerimize taşkın koruma duvarları ve tersip bentleri yaparak her derenin ana dere ile buluştuğu yerdeki çalışmaları ile afeti önleyecek tedbirlerimizi alıyoruz. Doğal afet Allah’ın takdirinde, doğanın kanunudur. Taşkınlardan, yağmurlardan, sellerden en az zararla çıkabilmek için koruma çalışmalarımızı yaptık. İlçemiz önemli mesafe katetti. 
YOLLARIMIZIN ÖNEMLİ KISMI TAMAMLANDI
Toplam da bin 500 kilometre yol ağımız var. tamamı asfalt veya beton değil. Vatandaşımızın yol talebi var. Önemli ölçüde tamamladık. Pandemi, deprem, ekonomik krizler sekteye uğradık. Büyükşehir’imizle birlikte önemli atılımlar yaptık. Mahalle yollarımızı standart hale getirme çalışmamız sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç nezdinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN