Rahatsızlığımdan dolayı Trabzonspor-Kayserispor maçı yorumumu yazamadım. Ama o maçta ki kötü oyununu ben Abdullah Avcı’nın taktiksel olarak oynattığı futbola benzettim. Yani yine geri pas yan pas bir futbolcularımız yürüyerek oynamayı yeğleyince haliyle kötü oyunda kendini göstermiş oluyor.

Şenol Hoca, futbolcularının önce fizik kondisyonunu sonra moral motivasyonlarını üst düzeye çıkartıp onları bir an önce kendi öz benliklerine kavuşmalarını sağlayıp geçmiş dönemde üzerlerindeki Abdullah Avcı sendromunu atıp kendilerine gelmelerini sağlayıp Trabzonspor’u böylece iyi ve kaliteli bir oyun oynayan ekip haline getirerek taraftarlarımıza en kısa sürede armağan etmiş olacağından ben şahsen eminim. Fakat buna da bayağı bir zaman lazım diyorum. Antep maçına geçen haftaki ilk 11’den değişik 3 oyuncuyu gördük.

 Cham, Banza ve Nwakaeme. Antep maçında ilk 11’de sahaya çıktılar. Şenol Hoca, geçen hafta öğrencisi Burak’a karşı bu hafta ise yine eski oyuncusu Selçuk’a karşı mücadele vermesi dikkat çekiciydi. Maça her iki takımda isteksiz başladı. Gaziantep bir nebze olsun bizden daha mücadeleci bir oyun sergiledi. Fakat her iki takımında adeta gol atma gibi düşüncesi yoktu. Trabzonspor’un ilk şutu 16’ncı dakikada Banza ile geldi. 1 dakika sonra Gaziantep çok net bir gol kaçırıyor. Sağdan gelen topa ayak koyan Okereke, direğe takılınca biz de rahat bir nefes almış oluyoruz. İlk yarıda bizim kaleyi bulan şutumuz dahi yoktu. Futbol adına da yazılacak hiçbir şey bulamıyorum. Maçın ilk 45 dakikası adeta kahır maçı gibiydi. İkinci yarıya Şenol Hoca, Lundstram ve Draguş’u alarak başladı. Fakat yine oyun üstünlüğü Gaziantep’teydi. İkinci yarının başlarında Gaziantep kalemizi bayağı rahatsız etti. 57’nci dakikada Banza’nın pasını alan Cham, çok kötü bir vuruşla topu üstten dışarı attı. Aynı oyuncumuz 70’inci dakikada serbest vuruşu Antep kalesinin tam köşesine vurdu fakat Dioudis topu son anda kornere çeldi.

Bu köşe atışından gelen topa Trabzonspor’un en iyisi Mendy, kafayı vurdu ancak yine kaleci Dioudis bu topu da engelledi ve yine gole izin vermedi. 90+4’de Ndiaye’nin vuruşu yandan dışarı gitti. Maçta bu pozisyonla son buldu. Öncelikle ben şunu söylemek istiyorum. Nwakaeme, Trabzonspor’un ilk 11’de banko oynayacak oyuncusu profilini iki yıl önce bitirmiştir. Ama Şenol Hoca onu niye banko oynattı anlayamadım. Mendy, tek başına ne yapsın? Şenol Hoca, acilen stopere bir oyuncu koyup Mendy’i öne çekmelidir yoksa gelen gideni aratır diye bir atasözü vardır. Bize onu hatırlatıyorlar. Trabzonspor’un oynayıp alkışı hak eden oyuncusu Mendy’di. Geçen hafta da ayakta kalan oyuncumuz Mendy’di. Peki diğer bu futbolcular bu arkadaşını görmüyor mu? Ondan biraz olsun futbol karakteri öğrenmeleri gerektiğini düşünüyorum.