İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bugün düzenlenen esnaf buluşmasında Çarşı ve Pazarkapı mahallelerinin esnafları ile bir araya geldiler. Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta ve Salih Cora, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin de hazır bulunduğu buluşmaya esnaflar yoğun ilgi gösterdi.

Buluşmada, bölgede gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları masaya yatırılırken burada katılımcılara seslenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, taleplere cevap verebilecek bir çalışma yapılabilmesi için koordinasyon gerçekleştireceklerini, yapılabilir olan çalışmaları icra edeceklerini söyledi.

Bu Kentsel Dönüşüm Yapılacak 

Bakan Soylu özetle şunları kaydetti: “Trabzon’un her geçen gün büyük bir gelişme içinde olduğunu, hem geleneğimizi, hem göreneğimizi, hem de bize emanetleri koruyarak bunu sağlamak zorunda olduğumuzu Sayın Valimiz ifade ettiler. Doğrusu da budur. Arkadaşlarımızla bunu istişare ettik. Burada bir kentsel dönüşüm var. Bu elbet yapılacak. Bunun yapılması gerekir. Belki ‘bu niye yapılıyor, yapılmasın, burası böyle devam etsin’ diye gönlünden isteyen olabilir ama reelde hem herkes bunun yapılacağını biliyor, hem de bunun yapılmasının Trabzon için faydalı olduğunu görüyor.

İşimiz Çözüm, Bunun İçin Geldik 

Burada iki mesele var: Birincisi dam altı dediğimiz yer… İkinci mesele bunun etrafında kentsel dönüşüm yapılıyor. Herkesin hesabına paraları yatırılmış. Ama burada istihdam sağlayan esnaf kitlesi var. Bunlara siz çıkın mı diyeceğiz? Üçüncüsü bütün bunlarla birlikte bir takım kurumlar var. Bu kurumlar buranın bir bölümüne inşa izni veriyor, bir bölümüne vermiyor. Bunlar bizi hangi çerçeve içinde bırakıyor ve biz burada ne yapmalıyız? Şimdi bizim işimiz çözüm. Çözümü ne kadar yapabilirsek siz ve biz o kadar mutlu oluruz. Buraya gelmemizin sebebi de fotoğrafı tam anlamıyla görebilmek ve ‘biz hangi adımları atabiliriz’ bunu anlayabilmektedir. Yapabildiğimizi ‘yaparız’ deriz, yapamadığımızı yine buraya gelip ‘biz işin yüzde 70’lik kısmını yaptık ama yüzde 30’luk kısmını yapamadık’ deriz. Bunu deriz, bundan kimsenin şüphesi olmasın.  

Burayı Masaya Yatıracağız 

Bunu yapabilmek için Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla, Valimizle hep beraber bir araya geleceğiz. TOKİ’yi de getireceğiz, Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunu da getireceğiz. Buradaki toplam meselemiz nedir? Bunu nasıl çözebiliriz? Kimden bir takım fedakârlıklar bekleyebiliriz? Bunu planlayacağımız bir çalışma dönemine ihtiyacımız var. Bu da çok uzun değil, önümüzdeki 1 ay içinde biz bunu konuşuruz, planlarız.”
 
Editör: TE Bilisim