Gençlik ve Spor Bakanlığı, 18-30 yaş arası gençlere yönelik ücretsiz konaklama kampanyasını duyurdu. 10 Temmuz - 27 Ağustos tarihleri arasında, Türkiye genelindeki yurtlarda ücretsiz konaklama imkanı sunulacak. Gençler, öğrenci olma şartı aranmaksızın, isim ve T.C. kimlik numarası ile rezervasyon yaparak kampanyadan yararlanabilecek. Konaklama süresi boyunca aynı ilde en fazla 5 gece kalınabilecek ve yurtlarda kahvaltı ile yemek hizmeti verilmeyecek.
 

18 yaşını dolduran ve 31 yaşından gün almamış olan milyonlarca kişiye yönelik tamamen ücretsiz bir fırsat duyuruldu. İşte tüm ayrıntılar...

Ülkenin ekonomik zorluklarının etkisiyle devletin destek kampanyaları ve sosyal yardımları hız kesmeden devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı da bu kapsamda, 18-30 yaş arası kişilere yönelik 10 Temmuz sonrasında ücretsiz sunulacak yeni hizmet için duyuru yaptı.

SEYAHATSEVER PROJESİ 2024 BAŞVURU ŞARTLARI VE TARİHLERİ BELLİ OLDU

Ülke genelindeki gençlerin seyahat olanaklarını artırmayı hedefleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı, 18-30 yaş arası gençler için Seyahatsever kampanyasını başlatıyor. Bu kampanya kapsamında, Türkiye genelindeki tüm yurtlar gençlere ücretsiz olacak.

Gençler, 10 Temmuz - 27 Ağustos tarihleri arasında Türkiye genelindeki yurtlardan ücretsiz konaklayabilecekler.

Yurtlardan faydalanabilecek kişiler 18-30 yaş aralığında olan gençlerdir ve öğrenci olma şartı aranmamaktadır. Konaklama için başvurular, isim, soyisim ve T.C. kimlik numarası ile 444 0 472 (ALO GSB) numarası aracılığıyla en az bir gün öncesinden rezervasyon yaparak yapılır.

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz'dan Fındık Üreticisine Destek Mesajı CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz'dan Fındık Üreticisine Destek Mesajı

Yurda giriş yaparken T.C. kimlik kartı (nüfus cüzdanı) fotokopisi alınırken, konaklayacak gençlerden ücret alınmaz. Yaz dönemi boyunca aynı ilde en fazla 5 gece konaklama yapılabilir ve yurtlarda kahvaltı ve yemek hizmeti sunulmaz.

Konaklama için yurtlara ilk giriş saati 16.00 olarak belirlenmiş olup, odaların boşaltılması gereken son saat 13.00'tür. Konaklama süresi içinde en erken çıkış saati 05.00'tir ve son giriş saati ise 01.00'dir.

Bu şartları karşılayan gençler, 10 Temmuz 2024 tarihinden itibaren 27 Ağustos 2024 tarihine kadar Türkiye genelindeki yurtlardan tamamen ücretsiz olarak yararlanabilirler. Konaklama için öğrenci olma şartı aranmaz. Yalnızca rezervasyon yaparak uygunluk durumlarını kontrol etmeleri ve yer ayırtmaları yeterlidir.

Kaynak: HABER MERKEZİ