Çaykur Rizespor, geçen hafta Fenerbahçe karşısında almış olduğu farklı yenilginin travmasını atlatmak istiyordu. Yeşil-Mavililer, evinde konuk ettiği Kasımpaşa maçını kazanıp farklı mağlubiyetin taraftarına unutturmak istiyordu. Karışık duygular içerisinde maça başlayan Rizespor’da bir tedirginlik vardı.

Bununla da maçın daha 6’ncı dakikasında mağlup duruma düştü. Konuk takım, Rizespor’un defans derinliğinin bozulduğu pozisyonda golü bulup öne geçti. Hiç beklenmeyen bu golden sonra Rizespor, topa da oyuna da hakim oldu. Rakip kalede sürekli gol arama çabası içerisine girdi. Duran toplarda kornerde iki gol de buldu. Ama Rizesporlu futbolcular ofsayta düşme başarısı gösterdi. Yeşil-Mavili futbolcular, topla oynamaya çalışırken çok riskli oynuyorlar. Sanki ne yapacaklarını bilmiyorlar. En büyük sıkıntı da oyuncunun pozisyon bilgisi yok.

Maçın ilk yarısında Rizespor’un bir şutu da direkten döndü. İlk yarı konuk takımın üstünlüğüyle kapandıktan sonra Rizespor ikinci yarıya değişiklikle başladı. Varesanovic’in yerine Zeqiri oyuna dahil oldu. Bir an önce golü bulmak için hareketli oynamaya çalışan Rizespor, sürekli rakip kalede gol pozisyonları oluşturmaya çalıştı.

Ama iyi kapanan Kasımpaşa defansı, bu pozisyonları durdurdu. Rizespor, geçen sezon iç saha maçlarının en başarılı takımıydı. Ama bu sezon iç sahada biraz sıkıntı olacağının görüntüsü evinde oynanan maçlarda görüldü. Rizespor’un ve İlhan Palut’un oyun kimlikleri daha oluşmadığı gibi saha içerisinde doğru ve sağlam duran bir oyun şablonu da şu ana kadar oluşmuş değil. Beraberlik golünü bulmak için rakip kaleye yükleniyorsun ancak telaş ve endişe yapmak istediklerini yaptırmıyor sana. Bununla da Rizespor, saha içerisinde bir şeyleri doğru yapamıyor. Koşuyor, mücadele ediyor, pozisyon buluyorsun ama bu yeterli olmuyor çünkü son vuruşları yapamıyorsun. Problem forvette.

İlhan Palut, Akintola’ya niye bu kadar sabrediyor anlamış değilim. Akintola ile takım eksik oynuyor. Saha içerisinde doğru işler yapacaksın problemleri çözeceksin ancak Rizespor’da problemleri çözecek kaliteli ayak yok. Emekleyen bir takım. Yaratıcı oyuncusu  olmadığı için de gol atma başarısı gösteremiyor. Rizespor, üst üste evinde oynadığı maçların ikincisinde de Kasımpaşa’ya mağlup olarak çok büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Bu yenilgi de kopacak fırtınaların habercisi oldu. Rizespor’un çok acil transfere ihtiyacı var bunu herkes de görüyor. Defansa orta sahaya forvete, iş bitirici, sorun çözecek gol atacak skora katkı sağlayacak kaliteli oyuncular transfer edilmeli. Aksi takdirde kabus olur.