Artan Terör Tehlikesine Dikkat Çekilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO zirvesinden beklentilerinin milli güvenlik hassasiyetlerini gözeten neticeler elde edilmesi olduğunu belirterek, savunma sanayiindeki engellerin kaldırılmasının mühim olduğunu vurguladı. Erdoğan, "Dünyada artan terör tehlikesine dikkat çekeceğiz. NATO'nun gayretlerinin artırılmasının gerektiğinin altını çizeceğiz" dedi. Ukrayna'daki duruma değinen Erdoğan, NATO'nun savaşın tarafı haline getirilmemesi için ilkeli duruşlarını sürdüreceklerini söyledi.

Trabzon'da Coşkulu Karşılama: Bakanlar Tekin ve Bak’tan Yoğun Program Trabzon'da Coşkulu Karşılama: Bakanlar Tekin ve Bak’tan Yoğun Program

Gazze'deki Katliamlar Gündemde

Erdoğan, "Türkiye, NATO'nun misyonlarına ve harekatlarına en fazla katkı sağlayan ilk 5 ülkeden biri. Ortak değerlerimizin samimiyet testinden geçmekte olduğu Gazze'deki katliamları gündeme taşıyacağız. Uluslararası camianın İsrail'i durdurmakta yetersiz kaldığını vurgulayacağız" ifadelerini kullandı. Bu meseleleri ikili görüşmelerde de ele alacağını belirtti.

NATO ile İsrail-Filistin Konusu

Erdoğan, NATO ile İsrail-Filistin konusunda istedikleri sonuçları henüz alamadıklarını belirterek, "ABD'deki görüşmelerimizde bu konuyu tekrar gündeme getirip beklediğimiz neticeyi alırız. Görüşmelerle birlikte kendilerini bu noktada uyaracağız" dedi.

KKTC'nin Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'nin Türk devletlerinin tam üyesi konumunda olduğunu belirterek, "Başta Azerbaycan olmak üzere onların yaklaşımı da bizimle aynı konuma geldi. Son Suşa zirvesinde de KKTC orada bulundu. Bundan sonra da bizler KKTC'yi tam üye noktasına nasıl taşırız gayretindeyiz" dedi.

NATO'daki Konum

Erdoğan, "Şu an itibariyle NATO'nun ilk 5 ülkesinden biriyiz. Bu, mali destek ve NATO'ya güç katma noktasında böyle. Türkiye'nin durumu, NATO üye ülkelerinin bakışı da bu şekilde" dedi. NATO'nun yeni genel sekreterinin atanmasında Türkiye'nin üst düzeyde rol aldığını belirtti ve Amerika'da genel sekreterle ayrıca görüşeceğini söyledi.

Kaynak: ENSONHABER