Merkez Bankası'nın dolardaki hareketliliği kontrol altına almak için bayram sonrası yapacağı hazırlıklar dikkat çekiyor. Dolar kurunun 32 lira seviyesinde sabit kalması için yapılan müdahaleler ve bayram sonrası piyasalarda beklenen değişimler, döviz kurlarında önemli hareketlenmelere neden olabilir. Merkez Bankası'nın, döviz piyasalarını dengelemek için atacağı adımlar yakından takip ediliyor.

Seçimlerden önce dolardaki hızlı yükselişi durdurmak için Merkez Bankası sürpriz faiz artırımı ile dolara darbeye başladı. Sonrasında sıcak paranın girişi ile birlikte dolar kuru 32 lirada sabit kaldı. Ancak dünyada gelişen olaylar sonucunda ve vadesi gelen yabancı yatırımcının çıkmaya başlamasıyla dolar kurunda yeniden hareketlilik başladı. MB doları durdurmak için çeşitli adımlar atarken bayram sonrası talimatı göndererek hazırlıklara başlıyor.

Gelin bunu isteyince damat evlenmekten vazgeçti! Gelin bunu isteyince damat evlenmekten vazgeçti!

DOLARDA BÜYÜK HAZIRLIK

Merkez Bankasının rezervleri güçlü ve doların üzerinde çok büyük baskı kurmaya hazır. Dolar kuru Kapalıçarşı ve Bankalararası piyasada satış farkı bulunuyordu. Yaklaşık iki aydır bu makas kapandı. Bankalardan alım satım yapanlar için de Merkez Bankası hazırlıklarına başladı. Merkez Bankası, bankalara göndereceği talimat ile makas aralıklarının piyasa normallerine çekilmesi uyarısında bulunacak.

DOLAR 7 LİRA BİRDEN...

Yabancı kuruluşlar ise yıl sonu dolar tahminini düşürmeye başladı. ABD'nin önde gelen bankalarından Morgan Stanley dolar kurunda 2025 Haziran ayını işaret ederek, 39 liraya çıkacağını yeni raporunda yayımladı. Morgan Stanley'e göre şu an 32 lira seviyesinde olan dolar kuru 7 lira artış ile 2025 yılında 39 liraya ulaşacak.

19 HAZİRAN 2024 DÖVİZ KURLARI

Dolarda büyük hazırlık! Dolar 7 lira birden... 18 Haziran 2024 döviz kurları - Resim : 2

Kaynak: HABER MERKEZİ