Metabolizmamız sıcak havalara uyum sağlarken, bu dönemde vücudumuzun çok daha fazla su ve mineral kaybettiğini belirten Arslansoyu, özellikle çocuklar, yaşlılar, hamileler, kalp ve şeker hastaları gibi hassas grupların daha fazla etkilendiğini ifade etti.

Dengeli Beslenmenin Önemi

Halsizlik başta olmak üzere pek çok sağlık sorununa yol açabilen bu durumdan korunmak için dengeli beslenmenin önemine dikkat çeken Arslansoyu, yaz aylarında sağlığımızı korumak için yeterli sıvı tüketiminin ve dengeli beslenmenin hayati olduğunu söyledi. Özellikle gıda zehirlenmeleri, şok diyetler ve alkol tüketimi gibi risklere karşı uyardı. Banu Özbingül Arslansoyu, mevsiminde sebze ve meyve tüketmenin, geç saatlerde yemek yemekten kaçınmanın ve D vitamini için güneş ışığından yararlanmanın önemine vurgu yaptı.

Şok Diyetlere Karşı Uyarı

Diyetisyen Arslansoyu, popüler hale gelen şok diyetlerle ilgili önemli uyarılarda bulundu. Bu tarz diyetlerin yılın hiçbir döneminde uygulanmaması gerektiğine dikkat çeken Arslansoyu, şok diyetlerin kısa sürede kas ve su kaybına neden olarak metabolizmayı olumsuz etkilediğini belirtti. Özellikle aşırı sıcakların etkili olduğu bu dönemde, yeterli ve dengeli beslenmenin çok önemli olduğunu vurguladı.

Sıcaklarda Beslenme Önerileri

Kanser Riski Büyüyor! Bazı Genler Menopozu Erken Tetikliyor ve Kanser Riskini Artırıyor Kanser Riski Büyüyor! Bazı Genler Menopozu Erken Tetikliyor ve Kanser Riskini Artırıyor

Banu Özbingül Arslansoyu, yaz aylarında sağlıklı kalmak için şu önerilerde bulundu:

Bol Su Tüketin: Günlük su tüketiminizi artırarak vücudunuzun su dengesini koruyun.

Sebze ve Meyve Tüketin: Mevsiminde sebze ve meyveler tüketerek vücudunuzun vitamin ve mineral ihtiyacını karşılayın.

Geç Saatlerde Yemek Yemeyin: Akşam geç saatlerde yemek yemekten kaçının ve hafif yemekleri tercih edin.

Güneş Işığından Yararlanın: D vitamini için güneş ışığından faydalanın, ancak güneşin zararlı ışınlarına karşı da korunun.

Şok Diyetlerden Uzak Durun: Kısa sürede hızlı kilo kaybı vaat eden şok diyetlerden uzak durarak, dengeli ve yeterli beslenmeyi tercih edin.

Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu’nun bu önemli uyarıları, yaz aylarında sağlıklı kalmak ve metabolizmayı korumak adına dikkat edilmesi gereken hususları ortaya koyuyor. Sağlığınızı korumak için dengeli beslenme ve yeterli sıvı tüketimine özen gösterin.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA