Öğretmenler Değer Görmeli

İstanbul Eyüpsultan’da öğrencisi Y.K. tarafından silahla vurularak öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eğitim emekçileri ayağa kalktı. Şube Başkanı Ramis Cebeci, şunları söyledi:

ÇAYKUR, Beyaz Çayın Tomurcuk Çay Alış Fiyatını Açıkladı: 4 Bin TL ÇAYKUR, Beyaz Çayın Tomurcuk Çay Alış Fiyatını Açıkladı: 4 Bin TL

"Eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, idareciler ve eğitim çalışanları olarak, artan şiddet vakaları karşısında sessiz kalmayı reddediyoruz. Son dönemde eğitim kurumlarında yaşanan şiddet olaylarının artması, sadece bireysel değil, toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Eğitim çalışanlarına yönelik yapılan fiziksel ve sözlü saldırılar, sadece çalışanların sağlığını tehdit etmekle kalmıyor, aynı zamanda öğrenci ve velilerin de güvenliğini tehlikeye atıyor.

Milli Eğitim Bakanlığına sesleniyoruz: Eğitim çalışanlarının can güvenliği artık birinci öncelik olmalıdır. Gerekli önlemlerin alınması ve şiddetin her türlüsüne karşı sıfır tolerans politikasının benimsenmesi gerekmektedir. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin ciddiyetinin farkında olduğumuzu ve bu sorunun çözümü için adım atılması gerektiğini vurguluyoruz. Eğitim çalışanlarının insanca yaşayabilecekleri bir çalışma ortamı sağlanmalı ve hak ettikleri değeri görmelidirler."

Şiddete Karşı Birlik Çağrısı

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası olarak, okullarda şiddetin önlenmesi için tüm eğitim çalışanlarını birlik olmaya ve Milli Eğitim Bakanlığı’nı gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz. Eğitim kurumlarında güvenli bir çalışma ortamı oluşturulmalı, öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının can güvenliği birinci öncelik haline getirilmelidir.

TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Birol Sancak