AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Parti genel merkezindeki toplantı, saat 15.50'de başladı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, emekli maaşları konusundaki çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Emekli Maaşı Zammı

Çelik, emekli maaşlarıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Çalışma devam ediyor, bir karar verilmiş değil, bugün yarın da devam edecek ama bir karar verilmediği için şu sonuç çıktı diyemeyiz. Bir zaman veremeyiz şu anda. OVP'nin korunması esas olmak üzere her kesimin yanında olmaya devam edeceğiz," dedi.

Erken Seçim Tartışmaları

Asgari Ücret Resmi Olarak Açıklandı: Çalışanların Alacakları Zamlar Kesinleşti, Beklenenin Çok Üstünde... Asgari Ücret Resmi Olarak Açıklandı: Çalışanların Alacakları Zamlar Kesinleşti, Beklenenin Çok Üstünde...

Erken seçim tartışmalarına da değinen Çelik, "Bizim açımızdan seçimlerden geçtikten sonra seçim dönemi kapanmıştır. Önümüzde 4 yıllık bir dönem vardır. Muhalefet partilerinin bunu getirme gündemleri, kendi aralarındaki iç mücadeleye dönük olarak gündeme gelmektedir. Biz erken seçim tartışmalarının muhatabı değiliz," ifadelerini kullandı.

Suriye Konusu

Çelik, Türkiye-Suriye normalleşmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını hatırlatarak, "Cumhurbaşkanımızın Türkiye-Suriye normalleşmesiyle ilgili açıklamaları oldu. Bu konu bütün dünyada da gündem oldu. Baştan beri sürdürdüğümüz tutumumuzu sürdürüyoruz. Biz Suriye halkının iradesinden, Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız," dedi.

Başıboş Sokak Hayvanları

Son olarak sokak hayvanları konusuna da değinen Çelik, "Düzenlemede son noktayı koymak üzereyiz. Bu hafta Meclis'e sevkini yetiştirmeye çalışacağız," diyerek sözlerini tamamladı.


AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, en düşük emekli maaşı zammı için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Henüz bir karar verilmediğini söyleyen Çelik, erken seçim tartışmalarına ve Suriye konusuna da değindi. Sokak hayvanları düzenlemesinin ise yakında Meclis'e sunulacağını ifade etti.
 

Muhabir: TUNCAY UÇKUN