Kök aylıkların düşük olması nedeniyle birçok emeklinin maaş zammı hazine desteği ile en düşük emekli aylığına yansımıştı. Bu soruna karşı sosyal medyada artan tepkiler üzerine, temmuz zammı ile ilgili sevindirici haber geldi. SGK Uzmanı İsa Karakaş, kök maaş sorununa yönelik çözümün iktidar tarafından devreye gireceğini açıkladı. Temmuz ayında yapılacak zamla, emekli maaşlarında önemli bir artış bekleniyor.


Milyonlarca emeklinin gözü kulağı temmuz maaş zammına döndü. 5 aylık enflasyon farkına göre emeklinin yüzde 22,72 maaş zammı kesinleşmişti. 6 aylık enflasyon farkı ise yüzde 25 ile 26 arasında bekleniyor. SGK Uzmanı İsa Karakaş, bayram gününde emeklilerin kök aylık sorununa karşın sevindirici haberi verdi.

Ocak ayında emeklinin maaşına son düzenleme ile memur zam oranı olan yüzde 49,25 seviyesine eşitlenmişti. Ancak yapılan bu düzenleme 6 bin 700 TL ve altında kök aylığı alan emeklileri etkilememişti. En düşük emekli aylığı 10 bin TL’de kalmayı sürdürdü.

Kök aylıkların düşük olmasından kaynaklı pek çok emeklinin maaş zammı hazine desteği ile en düşük emekli aylığına geçtiğimiz zamda gerçekleşti. Emekliler ise bu soruna karşın tepkilerin her geçen gün sosyal medya hesapları üzerinden dile getiriyor.

Asgari Ücret Resmi Olarak Açıklandı: Çalışanların Alacakları Zamlar Kesinleşti, Beklenenin Çok Üstünde... Asgari Ücret Resmi Olarak Açıklandı: Çalışanların Alacakları Zamlar Kesinleşti, Beklenenin Çok Üstünde...

İktidar tarafı emeklilerin taleplerine karşın temmuz maaş zammını gösterdi. Temmuza az bir süre kala emeklinin 5 aylık maaşı yüzde 22,72 oranında kesinleşmişti. Son 1 aylık verinin de eklenmesi ile birlikte maaşlar belli olacak. Merkez Bankası’nın tahminine göre enflasyon farkının yüzde 25 ile 26 arasında çıkacağı yönünde.

Fakat yapılacak olan maaş zammı 10 bin TL altında kök aylığı alan emekli maaşlarına pek etkisi olmayacak. SGK Uzmanı İsa Karakaş ise kök maaş sorununa karşın üçüncü formülün iktidar tarafında devreye gireceğini söyledi.

Karakaş, “8 bin TL alan bir kişinin devletten şu anda hazineden aldığı 2 bin TL. Yüzde 25' eklediğimiz zaman 12.500 lira olacak. 10 bin TL alan ise 12 bin 500 TL alacak. Dolayısıyla yüzde 20'lik makas tamamen kapanıyor. ” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ