Togg, Türkiye Elektrikli Otomobil Pazarında Zirvede! Togg, Türkiye Elektrikli Otomobil Pazarında Zirvede!

Zam Oranı ve Enflasyon Farkı Temmuz başında SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yüzde 24,73 oranında 6 aylık enflasyon farkı eklendi. Ancak kök maaşı, en düşük emekli maaşı olan 10 bin liranın altında kalanların bir kısmına bu zam oranı ya yansımadı ya da çok düşük bir oranda artış yansıdı. Bu durumda 1 milyon 780 bin emeklinin bulunduğu belirtildi.

Ek Zam Çalışması AK Parti, yaşanan bu gelişmeler üzerine en düşük emekli maaşına ek bir zam için çalışma başlattı. Zam oranını belirlerken, bütçe imkanları gündeme geldi ve emekli maaşı 10 bin lira bareminde olanlara ilişkin etki analizi yapıldı. Abdullah Güler, "10 bin lira olarak ödenen en düşük emekli aylığı 12 bin 500 liraya çıkartıldı," dedi.

Bütçe ve Maliyet Analizi Güler, "Yaşlılık aylığı alanlara 10 bin lira olarak ön görülen en düşük emekli aylığı 12 bin 500 liraya çıkartıldı. En düşük maaşın 12 bin 500 liraya tamamlanması halinde etkilenecek emekli sayısı 3 milyon 703 bin kişi, bütçeye maliyeti ise 33 milyar 320 milyon TL'dir. Biz bunu uzun zamandır çalışıyoruz. Bu maliyetin bütçemize çok daha yük getirdiğini belirtmek isterim," dedi.

Kaynak: ENSONHABER