Bu İl Turizmde Rekor Kırdı! Yabancı Turist Sayısı 15 Milyonu Aştı Bu İl Turizmde Rekor Kırdı! Yabancı Turist Sayısı 15 Milyonu Aştı

Ayrıca, tepeli karabatak ve martıların doğal olarak ürediği arkeolojik sit alanı olarak da biliniyor. Giresun Adası'nın turizme kazandırma çalışmaları devam ediyor.

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, AK Parti Milletvekili Ali Temür ve daire amirleriyle Giresun Adası'nda basın açıklaması yaparak projeler hakkında bilgi verdi.

Giresun'un son yıllarda turizm potansiyelinin ve değerlerinin giderek arttığına dikkat çeken Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, “Kültür Bakanlığımızın yatırım programına girmiş olan Giresun Adası hem bölgemizin hem de ilimizin Doğu Karadeniz'in yaşanabilir tek adası olarak bir değerimiz. Kadim medeniyetimizin bir simgesi. Tarihiyle, mitolojisiyle, doğasıyla önemli bir turizm değeridir. Bugüne kadar burasının turizme açma, halka açma gibi birçok projeler hep konuşuldu ancak bugün somut adımlar atılarak artık neticeleneceğini ifade etmek istiyoruz. Bu çalışma ilimiz turizmine büyük bir canlılık katacaktır,” dedi.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU