Giresun Üniversitesi, fındık üreticilerine destek olmaya devam ediyor. Merkez Kavaklar Mahallesi’nde düzenlenen eğitim programında, Fındık İhtisaslaşma Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Ali Turan, fındık kurutma işlemi sırasında dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı. Doğal ve suni kurutma yöntemleri hakkında bilgi veren Doç. Dr. Turan, fındığın kurutma sırasında zemine ince bir tabaka halinde serilmesi ve günde 2-3 kez karıştırılarak kurutulması gerektiğini belirtti.

Doğru Zamanda Hasat ve Kurutma Yöntemleri

Ü R E T İ C İ L E R E1

Trabzon’da 84 Mahallede Elektrik Kesintisi! Ne Zaman Gelecek? İşte Detaylar Trabzon’da 84 Mahallede Elektrik Kesintisi! Ne Zaman Gelecek? İşte Detaylar

Doç. Dr. Turan, fındığın doğru zamanda hasat edilmesinin kurutma işlemi öncesinde en önemli adım olduğunu vurguladı. Doğru kurutma yöntemlerinin fındığın kalitesini doğrudan etkilediğini belirten Turan, üreticilere fındığın daha kaliteli ve verimli olması için önemli ipuçları verdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şahin de Katıldı

Fındık İhtisaslaşma Koordinatörü ve Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şahin de eğitim programına katılarak üreticilerle buluştu. Eğitim programı, üreticilere fındık üretim sürecinde karşılaşabilecekleri zorluklar hakkında bilinç kazandırmayı amaçlıyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK