Tören, Üniversite Rektörlük Binası önündeki Atatürk büstüne çelenk bırakılmasıyla başladı ve daha sonra Dr. Mustafa Çalık Kongre ve Kültür Merkezi'nde devam etti. Öncesinde, Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Belediye Başkanı Vedat Soner Başer ve diğer protokol üyeleriyle birlikte üniversite tarafından hazırlanan tanıtım stantları gezildi. Burada öğrencilerin yaptığı yemekler ve ülkeleri hakkında bilgiler edinildi.

Dr. Mustafa Çalık Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve 100. Yıl Marşı'nın tanıtım filminin gösterimiyle başladı. Ardından Üniversitenin yeni tanıtım filmi gösterildi.

"Kültür ve Sanat Faaliyetleri, Şehrimizin Tanıtımına Önemli Katkılar Sağlıyor" "Kültür ve Sanat Faaliyetleri, Şehrimizin Tanıtımına Önemli Katkılar Sağlıyor"

Törenin en duygusal anlarından biri, mezuniyet konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü birincisi Ömer Güler'e aitti. Güler, dört yıllık üniversite hayatını ve biriktirdiği anıları paylaştıktan sonra, Gazi Mustafa Kemal'in ünlü sözünü hatırlatarak başarı yolculuğunu anlattı. Konuşmasında, ailesine, akademisyenlerine, öğretim elemanlarına ve arkadaşlarına teşekkür etti ve mezun olanlara başarılar diledi.

Tören, mezuniyet yemini ve kep atma töreniyle sona erdi. Bu anlamlı etkinlik, öğrencilerin üniversite hayatlarının bu önemli anını coşkuyla kutlamalarına ve mezuniyetlerini anlamlı bir şekilde tamamlamalarına vesile oldu.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU