Eski Adalet bakanı ve Gümüşhane Milletvekili Oltan Sungurlu..1983 yılından beri ;yakından tanırız. Herkes bilir ki, onun zamanında yargı mensuplarına müdahale yapılmadı, yargı siyasete bulaşmadı.

Turan Güneş Caddesi’nde bulunan ofisine uğradık. Uzun bir sohbet gerçekleştirdik. Oltan Bey, Anavatanlı iktidarlarındaki kudretli Adalet bakanlarımızdandır. Ömrünü bu ülkeye, hizmete adayanlardandır...

Eğilip bükülmeyen, doğrulardan şaşmayan. Herkese yardım eden ihtiyardelikanlı… Doğrucu Davut’tur. Gümüşhane’nin her taşında, toprağında hizmeti vardır. Siyaset  üstü “Oltan abi” dir..

Sungurlu’ya siyaset nedir? Diye sorduk. En anlaşılır tanımlamalardan biri. Siyaset; sorun çözmektir.

Araya girdik “Sadakat” dedik. Siyasette tecrübe küpü devam etti. Sadakat, cesaretten daha yüksek bir vasıftır. Siyasette yaşam hakkını mücadele gücüne kadardır. Kişisel mücadele değil, yapılan dava mücadeledir.”

“Siyasette, başarının sırrı nedir” diye sorduğumuzda? Oltan Sungurlu:

“Siyaset, particilik iddia işidir, İnanç işidir. Umut vermek, heyecan yaratmak gerekir “Siyasette kamuoyunu oluşturmak, vatandaşı ikna etmek” nasıl olur sorusuna ise Oltan Bey..

“Kamuoyu aslan gibidir her gün yeni şeyler arar yeni bir şey söylemeni bekler. Gündemi oluşturman beklenir. Vatandaşın derdine çare olacaksın. Çözüm üreteceksin. Milletin refahını artıracaksın.

 “Siyasetin yol haritasını tecrübe belirler. Türkiye'nin yeterince tecrübesi var ama yararlanılmıyor ki. Herkes, 'Sadece ben haklıyım' diyor. Siyasetçi, surat asmak yerine gülümseyebilmeli. Yumruk sıkmak yerine el sıkabilmeli. Türkiye böyle görüntülere hasret…

Ülke sorunlarını müzakere ederek, ortak akılla, kalıcı çözümler üretmek gerekir.  Demokratik tövbeye, barışa ve helalleşmeye ihtiyaç var. Nerede yanlış yaptık diye vicdan muhasebesi yapmak şart. Aksi takdirde, hiçbir tartışma demokrasiye kalite getirmez.

Aksu ve Sungurlu..”Altın lirası” gibi   değerlerimizdendir. Korumak zorundayız…Sağlıklı yaşam diliyoruz..

Bu arada Gümüşhane eski milletvekili Feramuz Üstün ile birlikte  bakan Sungurlu’ya tekrar birlikte uğrayacağız..Feramuz Bey’in üstün nitelikleri, gelecek vadeden yeteneklerini daha öncesinde yazdığım için tekrarına girmeyeceğim..Feramuz Üstün, adam gibi adamdır. Gümüşhane’nin yetiştirdiği önemli siyasetçilerimizdendir..

AK Parti Bayburt eski milletvekili Bünyamin Özbek’in hastanede tedavi gören 7 yaşındaki yavrusu kaybetti. Allah rahmet etsin. Bünyamin kardeşime Sabır ve metanet diliyorum.