EN BÜYÜK KORKUMUZ!

Önceki depremi bilen isim yeni depremin şehrini ve büyüklüğünü açıkladı Önceki depremi bilen isim yeni depremin şehrini ve büyüklüğünü açıkladı

Şiddet ve Suçla Mücadele noktasında yaptıkları bilimsel çalışmalar ve sosyal projelerle farkındalık yaratan HEGEM Vakfı Başkanı Adem Solak Türkiye’nin yasını tuttuğu İkbal ve Ayşenur’un vahşice katledilmesini örnek göstererek “Biz gençleri kazanamazsak yanarız en büyük korkumuz gençlerin ABD’de de olduğu gibi okullarda şiddet sınırlarının zorlanıp silahlı saldırılara yönelme eğilimi” dedi.

AĞLAMA-SIZLAMAYI BIRAKALIM

Şiddetle Mücadele noktasında samimi-kararlı ve bilimsel bir duruşun çok önemli olduğunu belirten Solak “Herkesin elini değil bedenini taşın altına sokması gereken bir dönemden geçiyoruz. Artık dert yanma ağlama-sızlama fasıllarını bir kenarı bırakmalı çözüm üretmeliyiz. Yoksa her gün böyle yüzlerce ölüme varan şiddet haberlerini konuşur dururuz” diye konuştu.

İLAÇLARIN ANİ KESİLMESİNE DİKKAT

İkbal ve Ayşenur’un katleden 19 yaşındaki Semih Çelik’in daha önce 5 kez psikiyatri tedavi gördüğü ve ilaç kullandığı da dile getiren Şiddetle Mücadele Vakfı Başkanı(HEGEM) Başkanı Adem Solak Antidepresan ilaçların ani kesilmesi sonucu şiddete yönelme- saldırganlık ve intihar eğilimlerinin arttığı ise bilimsel bir gerçek. Bu gerçeği aileler bilmezden gelmemeli tedbir almalı mesajı verdi.

İNCEL GRUPLARA DİKKAT!

19 yaşındaki Ayşenur Halil ile İkbal Uzuner’i vahşice katletmesinin ardından “İncel” gruplar gündeme geldiğini de belirten Solak “Sosyal platformlar artık zehir saçıyor bunun bir ayarı olmalı” diyerek tepki gösterdi. İncel, kavramı İngilizce’de “İnvoluntary celibacy”nin (İstemsiz bekar) kısaltılmış hali…Son yıllarda sosyal medyada sık kullanılmasıyla hayatımıza giren bu kavram, yeni nesil bazı erkek grupları tarafından sahiplenilerek internet üzerinden örgütlü.

ÖZGÜVENİ DÜŞÜK GENÇLER TEHLİKEDE

Örgütlenen gruptaki bireyler, 12 ila 20 yaşları arasındaki erkeklerden oluşuyor. Discord, Twitch, Kick, Telegram gibi sosyal medya platformlarında bir araya gelen gençler, vakitlerinin çoğunu bilgisayar başında ya da telefonda geçiren, insanlarla iletişimi zayıf, asosyal, dış görünüşleriyle problemleri olan, özgüvenleri düşük profillerden oluşuyor.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN