Şehidimizin cenaze törenine Köprübaşı Belediye eski başkanı Ahmet Tekke de katılmış ve orada ‘Fatih Tekke olmadı’ diyerek üzüntülerini dile getiren ilçe halkına Ahmet Tekke ‘Olur başka zaman o da olur’ demiş. Ne güzel söylemiş.

Fatih Tekke ama yarın ama sonra mutlaka gelecektir. Trabzonspor çocuklarına değer verecek ve kendi yetiştirdiği evlatlarından en üst düzeyde yararlanacaktır.


Trabzonspor’un bu sezon ki süreci zor süreçtir. Üç İstanbul takımı da kadrolarını Avrupa’da takımlarında direk oynayan yıldız isimlerle takviye ettiler. Trabzonspor ise aldığı 11 transferden sadece birinden yararlanabildi. Şimdi ise Orban ve Banza’ya bakacağız. 


Şenol Güneş sadece bir teknik direktör değildir. Bu camianın ağabeyidir, büyüğüdür. Sporcunun dilinden en iyi anlayan isimdir 17 yaşında Fatih Tekke’ye formayı veren, Burak Yılmaz’ı küllerinden yeniden çıkaran Şenol Güneş’tir.


Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan ve yönetimi Güneş için çok güzel bir organizasyon yaptılar. Trabzonlular  Ganita organizasyonuna  muhteşem bir destek verdiler.


Trabzonspor’un maçlarından bile umudunu kesenler bugün İdmanlarını bile izler oldular.


Şenol Güneş’in ilk maçının Beşiktaş’a denk gelmesi elbette ki onun adına şanssızlıktır. Ancak Trabzonspor Cham ve Banza gibi oyuncuları kadroya katarak sahaya çıkarsa Beşiktaş’la kafa kafaya gidecektir. Güneş’in verdiği özgüven ve oynatacağı atak futbolda Akyazı’ya ayrı bir heyecan getirecektir.


Trabzonspor güzel bir iş yaptı. Hem efsanesini sahiplendi, hem de onu camia ile barıştırdı.


Biliyorum, bu taraftar iki yenilgide bağırır. Ama bu kez sabredecektir diyorum.


GÖZLER ÜZERİMİZDE


Beşitaş Galatasaray ve Fenerbahçe güçlü kadroları ile birlikte Trabzonspor’u şampiyonluk yarışının dışarıda bırakmıştı., Anketlerde bile Trabzonspor’a  şans verilmiyordu. Çünkü Karadeniz fırtınası esmiyor gol bile atamıyordu. Şimdi iş değişti. Beşiktaş’ın efsanelerinden Ali Gültiken yaptığı değerlendirmesinde şöyle dedi:  
“Şenol Güneş’in Trabzonspor’a mutlaka bir heyecan getirecektir. Şenol hoca ofansif oynayan bir teknik adam, oyun düzenini de değiştirecektir. İlk iç saha maçı derbi ve uzun dönemdir onu ağırlayan Beşiktaş'a karşı oynayacak. O da mutlaka kendi evinde kazanmak isteyecektir. Bu düşünce bence iki takım açısından da pozitif bir oyun ortaya çıkaracaktır.”  


FRİKİK ATSIN YETER


Ya biz futboldan anlamıyoruz ya da Abdullah Avcı.. 
Trabzonspor’da Enis Bardhi’yi de gözden çıkarmıştı. Adam mili takıma gitti iki maçta biri penaltıdan diğeri Frikikten 2 golle döndü. Haklı olarak Hatayspor bu oyuncuyu almak istiyor. Trabzonspor Bardhi’yi verir mi bilemem ama Emre Mor bile Trabzonspor’da ciddi işler yapar. Tabi ki Şenol hocanın elindi.

ELMA-ARMUT DEĞİL FUTBOLCU..FUTBOLCU


Yıllarca hep şunu söyleriz. Takımlarında bize karşı aslan kesilenleri transfer ettiğimizde topa vurmayı unutuyorlar. Eren Elmalı’yı da transfer ettiğimiz sezon içinde Kasımpaşa takımında muhteşem maçlar çıkarmış bir isimdi. Bize geldi adam futbolu unuttu. Kararsız kalınca da ne savunmada ne hücumda etkili olamadı. Son İzlanda milli maçında ise gerçekten harika bir oyun ortaya koydu. Kafası rahatlamış hem hucümda hem de savunmada görevini eksiksiz yapan bir isim olmuştu. Nihat Kahveci, televizyon programında kendisini Roberto Carlos’a benzetti. Hücumda onun kadar çabuk olmasa da  oyunu ile  Trabzonspor da da forma benim dedirtti.


TRANSFER BİTERKEN


Trabzonpor yönetiminin transfer ettiği bazı isimler tutmadı ise de taraftarın beklediği bütün mevkilere oyuncu almaya çalıştı. Şimdi tek isim kaldı o da 8 numara. Yani hem öne gidecek hem de savunmaya yardım edip orta sahayı çekip çevirecek isim. Özetle yine Trabzonspor’a önerilen ancak Fenerbahçe’ye giden İsmail Yüksek gibi. O da Trabzonlu. Gençlerinde bu bölgenin izleri var. Trabzonspor bu akşama kadar alabilirse böyle bir oyuncu alsın. Alamazsa Mendy ve Bardhi ile idare etsin.


BİZ BÖYLE SEVERİZ..


Trabzon’un Köprübaşı İlçesinden olup Yeni Yayla da yıllardır  besicilik yapan Ramazan Aysoy Trabzonspor sevdalısı olarak koyun, Keçi ve Koç'dan oluşan 500 dolayında hayvanının boynuzlarını Bordo- Maviye boyatarak farklı bir Trabzonspor sevgisini ortaya koydu. ‘Şenol Güneş 'in gelmesiyle birlikte hayvanlarım dağlarda  Trabzonspor gibi estirmeye başladı’ diye konuştu(Şemsettin Öztürk)

BİRAZ DA NOSTALJİ


Bu fotoğrafı, ‘Trabzon’un eski güzelliği kalmadı’ diyenlere örnek olsun. Yıl 1981. Maraş caddesi. Bankalar bölümü. Tabela ve elektrik direği kirliliğinden etraf gözükmüyor bile. Ve bugün ki Maraş caddesi. Arada öyle bir fark var ki. Gece ile Gündüz gibi,