Yüzde 25 Kira Sınırı Sona Eriyor: 1 Temmuz itibarıyla, mevcut yüzde 25 kira artış sınırı sona erecek. Bu değişiklik, kira artışlarının daha esnek hale gelmesine yol açacak.

Elden Kira Ödemelerine Son: Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında elden kira ödemelerine son vermek için yeni adımlar atıyor. Yeni vergi yasası paketinde, elden kira ödemelerine ceza uygulanacak. Ancak, kiracılar ödemeyi elden yaptığını bildirirse, ceza kiracıya değil ev sahibine kesilecek. Bu düzenleme, hem konut hem de iş yeri kiralamaları için geçerli olacak.

Bankaya Yatan Kiradan Yüzde 20 Vergi Kesintisi: Sözcü Gazetesi’nin haberine göre, yeni vergi yasası kapsamında kira gelirlerinden otomatik vergi kesintisi yapılacak. Kiracılar, kiralarını bankaya yatıracak ve banka, bu paranın yüzde 20’sini vergi olarak kesip Maliye'ye gönderecek. Örneğin, 10 bin lira kira alan bir ev sahibinin eline aylık 8 bin lira geçecek. Bu düzenleme ile kira vergisi oranı yüzde 15’ten yüzde 20’ye çıkacak.

Altını olanlar sakın yapmasın! İslam Memiş bu tuzağa dikkat dedi Altını olanlar sakın yapmasın! İslam Memiş bu tuzağa dikkat dedi

Uygulama 2025'te Başlayacak: Yeni sistemin 2025 yılından itibaren geçerli olması planlanıyor. Mevcut yasaya göre bir yıl boyunca elde edilen kira gelirleri, bir sonraki yıl beyanname verilerek vergilendiriliyor. Yeni düzenlemede ise kira gelirleri her ay stopaj yoluyla kesilecek. Ev sahipleri, giderlerini beyan ederek ödedikleri vergiden iade talep edebilecekler.

Bu değişiklikler, kira piyasasında büyük bir dönüşümü beraberinde getirirken, kayıt dışı ekonominin de önüne geçmeyi hedefliyor. Hem ev sahipleri hem de kiracılar için önemli olan bu düzenlemelerin detaylarının açıklanması bekleniyor.

Kaynak: MYNETHABER