Trabzon Basınının Duayeni Ali Savaş'ın Ardından Trabzon Basınının Duayeni Ali Savaş'ın Ardından

Türkiye Cumhuriyeti Devleti 16 ilde kültür yolu festivalleri düzenliyor. Neden? Çünkü Ankara’daki, İstanbul’daki İzmir’dekiler ailece tatile gidebilir, ailece tatilde bir sanatçıyı dinleyebilir, stresini azaltabilir. Ya Anadolu ve diğer bölgeler? Cumhurbaşkanlığı buraları unutmadı. Bu bölgeler için de özel programlar hazırladı.
YOĞUN KATILIM OLDU
Bu programlardan birisi de Trabzon’a verildi. Dışardan onlarca sanatçı geldi ve konserler verdi. Dün akşam Ebru Yaşar konseri ile de kültür yolu festivalinin Trabzon ayağı tamamlandı. Cumartesi akşamı Haluk Levent’in konserinde Yenimahalle sahilinde izdiham yaşandı. 
EĞLENMEYİ BİLMİYORUZ
Değerli Okurlar,
TAKA Gazetesi olarak da şunu da belirtelim. Trabzon için Gülcemal projesi içinde bir konser alanına ihtiyaç var. Aslında bu sorun Millet bahçesinde çözüldü ama konserler neden Yenimahalle’de o alana sıkıştırıldı bunu bilmiyoruz.  
Kültür yolu festivalindeki konserlere giden gençler birbirleri ile kavga ettiler. Fatih Devlet hastanesinin acil servisi her konserden sonra müracat edenlerle doldu. Demek ki Trabzon olarak eğlenmeyi de bilmiyoruz!
KORSAN İSTİLASI
Sevgili okurlar,
Geçen hafta Trabzon’da ve bölgede yaşanan korsan istilasına değindik. Haberimiz Körfez ülkelerinden gelen turistlerle ilgili idi. Burada devreye giren tur operatörleri ve korsan iş yapan Suriyeliler piyasayı allak bullak ettiler. Trabzon Ticaret ve Sanayi odası eski meclis üyesi Cem Eyüboğlu Yazı İşleri Müdürümüz Bahattin Baştürk’e yaptığı açıklamasında, sözde turizmcilik yapan korsanların sürece zarar verdiğini ifade etti ve büyük bir mağduriyetin yaşandığını söyledi. Bütün turizmciler Temmuz’u yani bugünü bekliyor. Bugünden itibaren bakalım gelen turist sayısı katlanacak mı?
GÜÇLÜ TRABZONSPOR
Değerli okurlar,
Trabzonspor şu ana kadar transfer ettiği oyunculara nerede ise 1 milyar TL’ye yakın para ödeyecek. 6 transfer banko yapıldı ve Draguş ile Uğurcan hariç kampta olacaklar. Bu sezon güçlü bir Trabzonspor kurmak isteyen Ertuğrul Doğan tüm imkanlarını sergiliyor. 
NWAKAEME COŞKUSU
Trabzonspor’un transferlerinden birisi de Nwakaeme. Dün öğle saatlerinde Trabzon’a gelen siyah inci bugün Trabzonspor ile birlikte Macaristan kampına gidecek. Bu gelişi spor servisimizin başarılı muhabirlerinden Salih Bıyık takip etti. Trabzonspor yönetimi Orsiç’i de takımda tutarak yeni transfer olarak saydı. Ayrıca, Trabzonspor Onuachu transferini de bitirmek istiyor. Pazarlıklar sürerken Seuthamtın takımı da fiyatta indirime gitti. Trabzonspor Onuachu ve yanına birde Stoper alacak ve transferi kapatacak. Başarılar diliyoruz.
Mutlu Haftalar TAKA

Kaynak: HABER MERKEZİ