Beslenme Rutini

Temizlerken zehirlenmeyin: "Bol köpük, daha fazla temizlik demek değil" Temizlerken zehirlenmeyin: "Bol köpük, daha fazla temizlik demek değil"

Bayramda beslenme rutininin biraz değişebileceğini ancak güne hafif bir kahvaltıyla başlamanın önemli olduğunu belirten Kaya, kızartma ve yağlı besinlerden uzak durulması gerektiğini söyledi. Ayrıca gün içinde bol su tüketilmesinin önemine değindi.

Etimizi Dinlendirelim

Etin kesildikten sonra 24 saat dinlendirilmesinin gerektiğini kaydeden Kaya, bu sürenin etin daha lezzetli olmasını sağladığını ve sindirim sorunlarını önlediğini belirtti. Et pişirilirken farklı yöntemlerin tercih edilmesi gerektiğini ifade etti.

Sağlıklı Beslenme İçin Öneriler

Beslenme uzmanı, bayram sürecinde sağlıklı kalabilmek için günlük su tüketiminin önemine dikkat çekti. Ayrıca hazır meyve suları ve gazlı içeceklerden uzak durulması gerektiğini, özellikle kansızlık problemi olanlar için limonlu salatanın faydalı olabileceğini belirtti. Şeker, kolesterol ve tansiyon gibi hastalıkları olanların porsiyon kontrolüne dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

Hareket Önemlidir

Bayram sürecinde kilo artışını önlemek için günlük 45 dakikalık yürüyüş öneren uzman, bu aktivitenin sağlıklı bir yaşam için önemli olduğunu vurguladı.
 

Kaynak: İHA