Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar, Genel Koordinatör Samet Aybaba ve Teknik Direktör Rıza Çalımbay önderliğinde yürütülen titiz çalışmalarda, Yusuf Yazıcı'nın adı öne çıktı. Siyah-Beyazlılar, Fransa Lig 1 ekibi Lille'de forma giyen milli yıldızı kadrolarına katmak için harekete geçiyor.

Sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Yusuf Yazıcı'nın devre arası transfer döneminde Beşiktaş'a katılması planlanıyor. Trabzonspor'dan Lille'e transfer olduğu 2019-2020 sezonunda 18.5 milyon Euro bonservis bedeliyle dikkat çeken futbolcu, Fransız ekibinde beklenen performansı gösteremeyince CSKA Moskova ve Trabzonspor'a kiralık olarak gönderilmişti.

26 yaşındaki Yusuf Yazıcı, Lille formasıyla çıktığı 113 maçta 23 gol ve 12 asistle önemli bir performans sergiledi. Bu sezon ise 21 maçta 7 gol ve 1 asistlik bir katkı sağladı.

Yusuf Yazıcı'nın Türkiye kariyeri de dikkat çekici. Trabzonspor altyapısından yetişen başarılı futbolcu, sadece Trabzonspor formasıyla 120 maçta 27 gol ve 22 asist üretti. Süper Lig'de ise 100 maçta 23 gol ve 16 asistle önemli bir oyuncu olduğunu kanıtladı. Beşiktaş'ın bu transfer hamlesi, Süper Lig'e damga vuracak gibi görünüyor.

Editör: Birol Sancak