ORC Araştırma Şirketi'nin Türkiye genelinde yaptığı belediye başkanlarından memnuniyet anketi sonuçlandı. Ankette, 30 büyükşehir belediye başkanı arasında Karadeniz Bölgesi'nden hiçbir belediye başkanı ilk beşe giremedi. Trabzon, Samsun ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanları, listenin dışında kaldı.

Anket sonuçlarına göre, en memnun kalınan büyükşehir belediye başkanı, AK Partili Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise ikinci sırada yer alırken, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Nuri Çavuşoğlu üçüncü oldu. Listenin dördüncü sırasında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, beşinci sırasında ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yer aldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in listeye girememesi dikkat çekti.

Gönüllülerden Gönül Kütüphanesi: Değişim Okumayla Başlar Gönüllülerden Gönül Kütüphanesi: Değişim Okumayla Başlar

İlçe belediye başkanları arasında yapılan memnuniyet anketinde de Karadeniz Bölgesi'nden hiçbir belediye başkanı ilk beşe giremedi. Türkiye genelinde en çok memnuniyet duyulan ilçe belediye başkanı, Mersin'in Mezitli İlçe Belediye Başkanı Ahmet Serdar Tuncer olarak belirlendi. Onu sırasıyla İstanbul Üsküdar İlçe Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Kocaeli İzmit İlçe Belediye Başkanı Fatma Kaplan, Gaziantep Şehit Kamil İlçe Belediye Başkanı Umut Yılmaz ve İzmir Bornova İlçe Belediye Başkanı Ömer Ekşi takip etti.

Karadeniz'in belediye başkanlarının listede yer almaması, bölgedeki yerel yönetimlerin performansına dair önemli soruları gündeme getirdi.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN