Yavuzkemal Beldesi, Giresun’un önemli turizm alanlarından biri olan Kulakkaya Yaylası’na da ev sahipliği yapıyor. Yerli üretimi desteklemek ve çiftçilerin modern tarım tekniklerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla yürütülen projeler, beldenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlıyor.

Karşıdan Karşıya Geçerken Otomobil Çarptı: Anne Nadire Hayatını Kaybetti Karşıdan Karşıya Geçerken Otomobil Çarptı: Anne Nadire Hayatını Kaybetti

Başkan Önal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Tarım, beldemizin geleceği için çok önemli. Çiftçilerimizin modern yöntemlerle üretim yapabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Başkan seçildikten sonra, sadece altyapı hizmetleri değil, halkımızın gelir düzeyini artırmak amacıyla örnek bir sera kurdum. Önce kendi yetiştirdiğim ürünleri belde sakinlerine dağıttım, ardından eğitimler vererek seralar kurmaları için destek oldum. Bugün, 6 mahallesi ve 2 bin 300 nüfuslu beldemizde 300 seraya ulaştık. Beldemiz halkı, hem kendi ihtiyaçlarını karşılıyor hem de yetiştirdikleri organik ürünleri Kulakkaya Yaylası’nda satarak ciddi gelir elde etmeye başladı. Beldemizin gelişmesi için tarım, hayvancılık ve turizm olmak üzere üç önemli fırsat var ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz,” ifadelerini kullandı.

Muhabir: BİROL SANCAK