Prof. Dr. Demir, oruç tutan hastaların özellikle tansiyon takibini sıkı bir şekilde yapmaları gerektiğini ve doktorlarıyla iletişim halinde olmaları gerektiğini söyledi. "İleri evre kalp yetersizliği veya ciddi tansiyon sorunları olan hastaların oruç tutmadan önce mutlaka bir doktora danışması gerekiyor" diye ekledi. Demir, ayrıca hastaların iftar ve sahur arasındaki su tüketimine dikkat etmelerini, aşırı çay ve kahve tüketiminden kaçınmalarını ve tuzlu yiyeceklerden uzak durmalarını tavsiye etti.
Kalp hastalarının gece uykularını 6-7 saat arasında tutmalarını ve iftardan sonra hafif bir yürüyüş yapmalarını öneren Demir, aşırı sigara kullanımının kalp damarlarında spazm yaratma riskini artırdığına da dikkat çekti. "Sigara içen kalp hastaları, iftardan sonra sigara içmenin kalp damarlarında daha fazla spazma yol açabileceğini unutmamalıdır" dedi.
Ayrıca, kalp yetmezliği olan hastaların günlük kilo takibini yapmalarını öneren Prof. Dr. Demir, Ramazan boyunca tansiyonlarının izlenmesinin önemini yineleyerek, potasyum ve magnezyum desteği alabilecekleri gıdalara yönelmeleri gerektiğini belirtti.