Covid-19’un yeni varyantı olduğu öne sürülen ‘XEC’ hakkında çıkan spekülasyonlara yanıt veren Prof. Dr. Tevfik Özlü, bu varyantın şu anda dikkate değer bir tehdit oluşturmadığını söyledi. Özlü, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve CDC gibi önemli kurumların bu varyant hakkında henüz herhangi bir uyarı yapmadığını vurgulayarak, endişe yaratacak bir durum olmadığını ifade etti.


"XEC Varyantı Hakkında Yeterli Bilgi Yok"

Son zamanlarda bazı Avrupa ülkelerinden bildirilen ‘XEC’ varyantıyla ilgili konuşan Prof. Dr. Özlü, bu varyantın ciddi bir tehdit olup olmadığı konusunda yeterli bilgi bulunmadığını belirtti. "Ne DSÖ ne de CDC şu ana kadar bu varyant hakkında bir uyarı yapmış durumda değil," diyen Özlü, mevcut bilgilerin spekülatif olduğunu ve dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.


Covid-19 Hala Aramızda

Plastik Cerrah Uyardı: "Çene Bozukluğu, Akran Zorbalığına Neden Oluyor" Plastik Cerrah Uyardı: "Çene Bozukluğu, Akran Zorbalığına Neden Oluyor"

Prof. Dr. Özlü, yaz döneminde de Covid-19 vakalarının devam ettiğini belirtti ve bu yaz boyunca solunum yolu enfeksiyonu ve zatürre vakalarında bir artış gözlemlediklerini söyledi. Covid-19’un diğer solunum yolu virüsleri gibi hayatımızda var olmaya devam ettiğini ifade eden Özlü, “Pandemi sonlandı ama hastalık görülmeye devam ediyor,” dedi.


Sonbahar ve Kış Ayları İçin Uyarı

Prof. Dr. Özlü, güz ve kış dönemine dikkat çekerek, grip ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarının artacağını belirtti. Covid-19’un da bu döngüsel sürece dahil olduğunu söyleyen Özlü, dikkatli olmanın faydalı olacağını vurguladı. “Covid-19 da artık diğer solunum yolu virüsleri gibi aramızda” dedi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN