Trabzon’un ilk Macera Parkı, Maçka’da hizmet vermekte olan tesis turistler tarafından büyük ilgi görüyor.

MACERA ARAYAN MAÇKA’YA!

Maçka’da bir süredir hizmet veren Trabzon Macera Parkı 7 farklı eğlence alanı ile hem eğlendiriyor hem de insanların keyif alabilecekleri, hayvanlar ile iç içe olabilecekleri bir alan sağlıyor. 

7 ADET EĞLENCE ALANIMIZ VAR!

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ,’Bu bölge öncelikle ağtıl durumda duran çalılıklı bir orman arazisiydi, Maçka’nın girişinde, Maçka’nın manzarasına hakim bir noktaydı. Daha önce Türkiye’de gezip gördüğüm Macera Parkı ve Survivor Parklarının son dönemde trend olmaya başladığını gördük. Karadeniz’de de hiç böyle bir yer yoktu.  Bizde o yerleri gezerek, kendi ilçemize uyguladık. Şuan burada atlama kulemiz, tırmanma kulemiz, Survivor parkımız, zipline, zipcoaster, insan sapanı ve dev salıncağımız olmak üzere 7 adet eğlence alanımız var. Buranın en büyük özelliği, Türkiye’de gezdiğimiz bu yerler genlikle hep düze bir alana kuruluydu. Yani bizim atlama kulemiz 15 metre yüksekliğinde, orada 15 metre yükseklikten atlıyorlar. En yükseğe çıktığınız da ne kadar devasa bir yüksekte olduğunuzu anlıyorsunuz” açıklamasında bulundu. 

TURİSTLER YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR!

Koçhan ,”Çok güzel bir yeşil alan içinde yaptık. Bölgemize, Maçkamıza, Sümela güzergahımıza yakışan bir tesis olduğunu düşünüyorum. Burayı tamamen Maçka Belediyesi olarak biz işletiyoruz. Türkiye’de ki diğer tesislerin fiyatlarına baktığınızda yarı yarıya uygun olduğunu görmekteyiz. Bu alanlarda küçük düzenlemelerle tavşanımız, keçimiz, tavuğumuz, köpeğimiz, Tonya finomuz gibi bir takım hayvanları da besliyoruz. Bu alanda turistler yoğun bir şekilde ilgi gösteriyor. Tanıtımına yeni yeni başladık. tesisin sistemini çalışma şeklini oluşturduk.  Burada gelip hizmet alan vatandaşların memnuniyet oranı yüzde yüz desem yeridir. Macera Parklı kapsamımızda konserlerimizde olacak’ dedi. 

KADINLARA İSTİHDAM SAĞLIYOR!

 Koçhan,”Bu keyif ve zevki alabileceğiniz Trabzon’da başka bir tesis yok. Aletlerimizin bakımını düzenli bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Trabzon turizmine önemli bir katkı sağlayan bir yer. Güzel de bir kafeteryamız da var. Buraya gelen insanlar sadece aletlere takılıp gitmek gibi bir şeyi yok. Buraya gelip yemeklerini kebaplarını yiyip gidebilecekleri bir alan sağladık.  Tesisimizin içerisinde bulunan merdivende benim tasarımım araziye inmiyor ve doğayı da bozmuyor. Merdivenin tırabzanlarında da Maçka’nın çeşitli yerlerinin fotoğrafları var. Aynı zamanda da buraya gelen birisi Maçka’da ne olduğunu turizm anlamında da fotoğraflarda görebiliyor.  Macera parkı çıkışında 3 satış yerimiz bulunmakta tamamen 2 tanesini belediyemiz Halk Eğitim ve Esiroğlu’nda oluşturduğumuz kurslarda kadınların üretmiş olduğu ürünlerini de satmak için tahsis etiğimiz bir alan bulunmaktadır. Kadınlara istihdam sağlıyor.” ifadelerini kullandı. 

TÜRKİYE’DE EN ÇOK ZİYARET EDİLEN MÜZE!

Koçhan , ‘Çok yoğun bir ilgi var, sadece Sümela Manastırına 3 günlük bayram tatilinde 38 bin kişi ziyaret etti. Türkiye’de en çok ziyaret edilen Müze oldu. Belediye olarak biz turizme öncelik verdik. Konaklama ve tesis anlamında tüm yatırımcılara yardımcı olan ilçelerin başında geliyoruz. Maçka Trabzon’u güneye bağlayan aynı zamanda Karadeniz turizmini kendi içinde barındıran bir ilçeyiz. Atasu’da bulunan barajımız ile birlikte inşallah, oraya yapacağımız tesis ile birlikte bir göl turizmini de yapacağız. Bu yılsonunda Kuştul Manastırının ulaşımını da rahat bir şekilde sağlayacak, patika yolumuzda parke haline getirerek tamamlayacağız. Hamsi Köy’ümüz de aynı şekilde bir et, sütlaç açısından bir turizm alanı olmuştu. Esiroğlu’nda ki piknik alanlarında da küçükte olsa bir hareketlilik getirmeyi planlıyoruz. Büyük bir kültür merkezi olan tek ilçeyiz. Bu kültür merkezinde ücretsiz, her hafta sinema, tiyatro ve konserlerimiz olmaktadır. “ diyerek cümlelerini sonlandırdı.
Ayşe sancak