Bir sosyal medya platformunda yayınlanması planlanan Atatürk dizisi, yayına alınmadan kaldırılması büyük tepki gördü.

ATATÜRK’Ü UNUTTURAMAZSINIZ!

Taka Gazetesi olarak, dizinin yayınlanmama konusunu Trabzon halkına sorduk. Dizinin kaldırılmasına tepki veren Trabzon halkı ‘ Dizinin kalkması çok yanlış, durduk yere kaldırılması tabi ki insanların tepki vermesine neden olur’ şeklinde konuştular.

ATATÜRK DİZİSİ NEDEN KALDIRILDI?

Ramazan Bulut,”Çok fazla yorum yapmak istemiyorum bu konuda, bazı kişiler siyasetten dolayı kaldırıldığını ifade ediyor bazıları sosyal medyadan çok tepki gösterdi” dedi.

Gürkan Bekar,”İnternette kaldırıldığına dair haberleri gördüm, yapılan bu şeyi çok şık bulduğumu söyleyemeyeceğim, yapılan bu durum hiç hoş değil” ifadelerine yer verdi.

Ayşegül Tok ,”Atatürk dizisi neden kaldırıldı? Kaldırılmasına gerek yoktu. Neden kaldırıldığıyla ilgili bir şey bilmediğimiz için bir şeyde söyleyemiyoruz ama kaldırılmaması gerekirdi. Atatürk dizisi neden kaldırılsın ki yani bana çok saçma geldi“ ifadelerini kullandı.

 DİZİNİN KALDIRILMASI TÜRKSÜZLEŞTİRMEK GİBİ BİR ŞEY!

Dizinin kaldırılmasını Batının bir oyunu olarak değerlendiren Anıl Çolak, “Dizinin yayınlanmadan kaldırılmasının tek sebebi batının bize oyunu, Ermenilerin bize karşı yaptığı bir durum olarak değerlendiriyorum. Doğru bulmuyorum bize yapılan yanlış bir durum bu, iki platform arasında yapılan anlaşmalar var ve bu anlaşmaya uymadıklarını düşünüyorum. Bu dizinin kaldırılmaması gerekiyordu” açıklamasında bulundu.

Hüseyin Ulaş Uymaz,”Bence dizinin kaldırılması iyi oldu. İnsanların bu tür yayın organlarından tarihi öğrenmesi bence yanlış bir şey, muhteşem yüzyıl gibi bir dizide çıkmıştı keşke oda kalksaydı. Eski çağı bizim televizyondan öğrenmemizin yanlış olduğunu düşüyorum “ ifadelerine yer verdi.

Volkan Yılmaz,”Yanlış bir durum olarak değerlendiriyorum. Neden bu dizi kaldırılsın ki bence bu Türksüzleştirmek gibi bir şey, Atatürk’ü unutturmak gibi bir şey bence, o kadar absürt dizi, film varken bu Atatürk dizisi neden kaldırılıyor? Bu tamamen Atatürk karşıtlarının işidir. Amaçları Atatürk’ü mü unutturmak” dedi.

DİZİNİN KALDIRILMASI SAYGISIZLIK!

Barış Emuce, “Bence yanlış bir şey, bu dizinin tanıtımını her şeyini yaptılar, mevcut bulunduğumuz düzenden kaynaklı bir durum mu diye düşündürüyor insanı, kaldırılmamalıydı” ifadelerine yer verdi.

Vatandaş, “Dizinin kaldırılmasını saygısızlık olarak değerlendirdim. Atatürk bizim için önemli bir şahsiyet” şeklinde konuştu.

Türk halkına haksızlık yapıldığını düşünen Yadigar Şevval, “Çünkü böyle büyük bir platformda herkesin hakkı var ve bu hakkın verilmesi gerekiyordu. Başka ırk olsun Türk olsun bu hak herkes için tanınmalıydı. Herkes her platformda bir şey paylaşıyorsa o dizide paylaşılmalıydı” açıklamasında bulundu.

Ayşe Sancak