Emekli maaşlarına yapılan zammın düşüklüğünden yakınan Burhan Bayraktar, emekli maaşlarının düzeltilmesi için harekete geçti.

Burhan Bayraktar, Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesinde emekli maaşları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

ÜLKEDE YAŞAMAK ZULÜM GİBİ GELİYOR!

Trabzon’da 8 bin 500’e yakın üyenin bulunduğunu söyleyen Burhan Bayraktar,”Trabzon’da 176 bin 800 emekli yaşıyor. Bunların şuanda %80’i 7.500 lira alıyor. Daha önceden 4.500 liraydı olan kök maaşından artış yapıldı. Şuanda bizim Türk Emekliler Derneği Trabzon Şubesi olarak 6 Milletvekilimizin 6 sına da mektup yazdık, gönderdik. Bu Milletvekillerinden ikisiyle, muhalefetten olan Milletvekillerimizle 1er saat Cumartesi, Pazar günü görüştüm. Sayın Cumhurbaşkanımıza da Genel Merkez aracılığıyla yazdık. Memur emeklisi 22 bin lira maaşı 7 bin 500 liranın altına maaş alan emekliye %25 zamla idare edin denilen bir ülkede yaşamak zulüm gibi geliyor. Elimde Milletvekili maaş listesi bulunuyor” açıklamasında bulundu.

EMEKLİLİK DEVLETE YÜK DEĞİL!

Bayraktar,”Daha önceden bunu Milletvekillerine söyledim. Şimdi de söylüyorum. %84 yıllık artışı olan vekillerin maaşı 56 bin liradan 73 bin liraya çıkmış, 33 milyar zam olmuş ve emekli Milletvekilleri, şuanda geldikleri noktada 125 milyara kadar gelmişler. 2 dönem Milletvekilliği yapıp 65- 70 milyar maaş alan Milletvekilleri en azından dönüp Trabzon’a şunu bakmalılar, Trabzon’da emekliler bize oy verdi. Emekliler iktidar partisine de verdi, muhalefet partisine de oy verdi. Emekliler bu kadar sahipsiz bu kadar yalnız bırakılmadılar. Emeklilik devlete yük değil, mükafat değil, bedeli peşin ödenerek, kazanılmış bir haktır. En az emekli maaşı asgari ücret kadar olsun diyenler var. Hayır, asgari ücret nedir, kime verilir bunu bilmek lazım” ifadelerini kullandı.

Fırtına büyüklüğünde zam yağmuru!

Asgari ücretin en düşük ücret olduğunu söyleyen Bayraktar,” Asgari ücret yeni işe girene verilir ve bakmakla mükellef olduğu kişileri bulunmayan insanlara verilir. Bunu ısrarla üzerine basa basa söylüyorum. Derhal emekli maaşı en düşük memur maaşının seviyesine getirilmeli. Temel gıda ve ana tüketime ulaşamayan emekli, onların gezdiği ve piyasayı allak bullak ettiği Trabzon’da tefe tüfeden pahalı bu kentte nasıl yaşasın emekli? 7bin 500 liraya nasıl nefes alsın emekli? Biz emekliler olarak bütün gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Özellikle fırtına büyüklüğünde zam yağmuru devam ederken emeklilerin maruz kaldığı düşük maaş artışının düzeltilmesini çok acilen beklemekteyiz” diyerek cümlelerini sonlandırdı.

Ayşe Sancak