Fındık rekoltesinin tespiti için geçtiğimiz günlerde Trabzon’da çalışmalara başlanmıştı. Günlüğü 447 lira 13 kuruş olarak belirlenen yevmiye, üreticilerinde gözünü korkuttu. Akıllara toplanan fındığın işçilere verilen ücreti çıkarıp çıkaramayacağı geldi.

TAKA’da satıcı birimlere ve üreticilere fındık taban fiyatlarının ne kadar olması gerektiğini sordu. Fındık fiyatları için verilen ilginç cevapları sizler için derledik.

EN AZ 70-80 OLMALI

Cem Kara,”Günümüz şartları ortada, üreticinin mağduriyetini gidermek için en az 70-80 lira üzerinde olması lazım ki vatandaşın yüzü gülsün yoksa bu şartlarda zor” ifadelerini kullandı.

Şinasi Kalaycı,”Rokolte düşük bu sene, inşallah iyi bir rakam verirler” dedi.

Murat Kılınç“Fındık fiyatları bize göre en azından 3,5 dolar seviyesinde üreticimiz için olabilmeli. Beklentimiz inşallah o seviyeler 80 lira altında olmamak şartıyla verilen fiyatlar üretici için ideal olur” ifadelerine yer verdi.

FINDIK KİMİ YERDE VAR KİMİ YERDE YOK

İhsan Bülbül “Geçen sene 45-50’den kapattık. Bu sene 65 bekliyoruz. Fındıkta bu sene güzel, rekolteye göre fiyat ayarlarsalar 40 liraya iner. Bizim beklentimiz 60-65 yönünde” dedi.

Yusuf Kazaz,“Makul seviye 70-80 olmalı. Daha yüksek olmasını isteriz tabi ki. Maliyeti 50’yi bulur” ifadelerini söyledi.

Havva Kaya ”170-80 olmalı fiyatlar, çok az veriyorlar fiyatları, fındık kimi yerde var kimi yerde yok olanda randımanlı “dedi.