Trabzon’da yeni terminalin devam eden kavşak çalışmalarında vatandaşı isyan ettirdi.

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde yapımı tamamlanan yeni terminalin kavşak çalışmaları vatandaşı isyan ettirdi.

İpekyolu Sanayi Sitesi ve Fatih Sanayi Sitesinin girişini tamamen Bağkur Sanayi Sitesinin girişini kısmen engelleyen kavşak düzenlemesi, kenti güneye bağlayan Trabzon-Erzurum aksında da trafikte aksamalara neden oluyor. Sanayi sitesi esnafları, müşterilerin siteye ulaşamadığını ifade ettiler.

Sanayi sitesi esnafları, “Değirmendere’deki oto parçacılardan, yedek parça almaya gitmemiz yaklaşık bir buçuk saatimizi alıyor. Müşterilerimiz araçlarının bakımı veya tamiri için buraya bin bir zorlukla ulaşıyor. Kavşak çalışması tabii olacak. Ama burada 24 saat çalışma olup bir an önce bitmesi çok da iyi olacak” dediler.

Dolmuş sürücüleri de, yaz mevsiminde araç içerisinde bunaldığını dile getirerek, “Bir turumuz yaklaşık bir buçuk saate tekabül ediyor. Hem zamandan hem de yakıttan zararımız oluyor. Ayrıca araç trafikte sürekli dur kalk yaptığı için hava da sıcak olduğundan dolayı arıza veriyor. Bu çalışma kışın olabilirdi” diye konuştular.

Yolu kullanan sürücüler, “Bir an önce çalışmanın bitmesini istiyoruz. Yaz mevsiminde trafik hiç çekilmiyor. Etap etap 4-5 ekiple 24 saat bu çalışmalar yapılabilir” dediler.

Ayşe Sancak.