Trabzon Gazipaşa caddesini ikiye ayıran refüj esnafı çileden çıkarmaya devam ediyor.

Refüjden geçmek için uzun yol kat etmek zorunda kaldıklarını ve müşterilerin karşıdan karşı geçmekte sıkıntı yaşadıkları için müşteri bile kaybettiklerini dile getiren Gazipaşa esnafı refüje acilen çare bulunmasını istiyor. Refüj için imza kampanyası bile başlatan Gazipaşa esnafı toplanan imzaya rağmen bir sonuç alamadığını ifade ederek yetkililerden yardım istiyor.  

BU CADDEDE SADECE PARK SORUNU VAR

Naim Bayrak,”Gidiş ve geliş düzeni sağlandığı için güzel oldu, bu caddede sadece park sorunu var. Burada park edecek yer bulamıyoruz, o yüzden aşağıya park etmek zorunda kalıyoruz, yukarıya da mecbur yürüyoruz. Refüjde bulunan geçiş yolları bence gayet iyi isteyen istediği her yerden geçmesin, zaten belirli yer var oraları kullansınlar. Güvenlik açısından da sağlam oldu, artık eskisi gibi kazalar meydana gelmiyor. Bence meydana yakın bölgedeki her yerden trafik tamamen kalkmalı, araçlar için tamamen deniz güzergahı kullanılsın büyük de bir otopark yapılırsa daha düzenli olacağını düşünüyorum, buralar tamamen halka açık olmalı, caddeler tamamen yayaların olsun” dedi. 

YAYALARIN KARŞIDAN KARŞIYA GEÇİŞİ ZORLAŞTI

Murat Kılıç,”Yolun düzenlenmesi yolu ve trafiği rahatlattı ama bu seferde yayaların karşıdan karşıya geçişi zorlaştı. Bizim işletmemizi hem iyi hem de kötü yönde etkiledi ortaya refüjler koyuldu yaya geçidi ana artel yerlerden geçiş sağlanamadı. Müşteri karşıdan karşıya geçemiyor.  Karşı bölgeye müşteri aracını park ediyor ama karşıdan karşıya buraya gelemiyor, direkt yukarı çıkıyorlar oraya çıkınca da direkt meydana geçiyorlar buraya uğramak istemiyorlar. Bizim işletmemizi yüzde otuz, kırk oranında etkilemiş oldu. Trafiğin rahatladığını düşünüyorum ama önceden de bu bölgede aşırı bir trafik olduğunu sanmıyorum, sadece bu bölgede şehrin geçişi için alan açılmış oldu” açıklamasında bulundu.
 
İMZA KAMPANYASI BAŞLATMIŞTIK SONUÇ ALAMADIK!

Erdoğan Zengin,”Buranın çift şerit olmasından memnun ve mutluyum, iş açısından bakacak olursak herhangi bir azalma söz konusu değil, belediye başkanımıza refüjün içinden birkaç yerin daha açılması gerektiğini dile getirerek, imza kampanyası bile başlatmıştık ama o konuda herhangi bir geri dönüş alamadık. Bu caddenin sahile bağlanması bu caddeye hareketlilik kazandırdı. Bu hareketlilik d işletmemi olumlu yönde etkiledi” şeklinde konuştu.

İSYANIM ORTADAKİ REFÜJE

Emrah Şal,“İsyan etmemin sebebi oradaki refüjün mantıksız oluşu, bence refüjlerin oluşu trafiği daha çok sıkıştırdı. Refüjlerin oluşu esnafları kötü yönde etkiledi, bir ambulans ya da dolmuş buradan geçtiği zaman özellikle trafik çok sıkışıyor.  Çay servisi yaparken yukarı ya da aşağıya inmek zorunda kalıyorum, o yüzden hizmette gecikiyor bu sefer müşteriler arayıp şikayet etmeye çalışıyor. Bu da bizim için bir zaman kaybı oluyor” dedi. 

HERKES REFÜJÜN ÜZERİNDEN ATLAMAYA BAŞLADI!

Ali Kemal Aksu,”Bu bölgenin çift şerit olması Trabzon için iyi bir şey oldu. Yıllar önce Boztepe’ye çıkış buradan sağlanıyordu, buradaki tek sorun ortada ki refüj, neden diye soracak olursak yaşlı insanlarımız var hadi genç kesimler refüjün üzerinden atlayıp geçti oradan yaşlı insanlar karşıdan karşıya geçmekte bile sıkıntı çekiyorlar, esnafta arabasını otoparka park edip karşıdan karşıya geçerek üzerinden atlamak durumunda kalıyor. Herkes şikayet etti ama henüz geri dönüş olmadı, atölyeme geçerken üstten atlamak zorunda kalıyorum “ ifadelerine yer verdi. 

İNSANLAR KARŞIDAN KARŞIYA GEÇEMİYOR

Necati İsaoğlu,”Buranın çift şerit olması doğru oldu, burada giriş ve çıkışları kolaylaştırdı ama orta refüjün olması durumu zorlaştırdı. Burası otoban değil şehir merkezine bağlı bir cadde, bu caddenin demirler ile birlikte çit haline getirilmesi yanlış bir uygulamadır. İnsanlar karşıdan karşıya geçemiyorlar, turist olsun kendi halkımız olsun karşıdan karşıya geçmek için ya aşağıya iniyorlar ya da yukarı çıkıyorlar. Birçok araç bir yere geçebilmek için ekstra bir yol sürmek zorunda kalıyor. İşletmemize mutlaka bir etkisi vardır. Eksisi ve artısı vardır tabi ki ama tek eskisinin ben ortadaki refüj olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

GAZİPAŞA CADDESİNDE ARAÇ KUYRUĞU OLUŞUYOR!

Aydın Akçay,”Ambulans geliyor gidemiyor tıkanma oluyor, esnaf ve müşteriler de karşıdan karşıya geçmekte zorlanıyor o yönden sakıncalı bir durum ama trafik açısından katkısı var mı diye soracak olursak her türlü tıkanma meydana geliyor. Eskiden bu caddeden ambulans daha kolay geçiyordu, şimdi yukarısı tıkandığı zaman ambulansta burada tıkanıyor, araç kuyruğu oluşuyor” dedi.
AYŞE SANCAK