Maçka’da yaptığı çalışmalar ile vatandaşın gönlünde taht kuran Belediye Başkanı Koray Koçhan’dan TAKA’ya özel açıklamalar

Girdiği her seçimde üstüne koyarak başarılı bir performans sergileyen Maçka Belediye Başkanı Dr. Ecz. Koray Koçhan, ilçede 7’den 70’e her kesimin sevgini kazandı.

Macera Parkı, Kültür Merkezi, oyun alanları, yollar, yeni yaşam alanları gibi birçok proje ile Maçka’yı yeniden yapılandıran Başkan Koçhan’ın kurduğu beton tesisi ile yol sorunlarını ortadan kaldırmak için büyük bir çalışma başlattı.

HAYALLER GERÇEK OLDU

 

Başkan Koçhan, “Biliyorsunuz ilçede 75 mahallede, 75 proje ile başladık. Sloganımız “Hayaller gerçek olacak” tı. Bugün buraya da yazdık, “Hayaller gerçek oluyor” Çünkü 2. Dönemimiz sloganımız “Hayaller gerçek oluyor” du. İnşallah 3. Dönemde de sloganımız “Hayaller, gerçek oldu” olacak. Kendimizi de hazırlıyoruz. “Hayaller gerçek oldu ve yeni hayallere” diyeceğiz inşallah. Yeni hayallerimizin ne olduğunu söyleyeceğiz. Önemli olan tüm projeler hayallerle başlar. Hayal olmadan hayat olmaz. 90 yaşındaki insanın bile bir hayli vardır. Önemli olan bunları akılla fikirle ve hepsinden önemlisi çok çalışmayla gerçeği dönüştürmek. Biz bunların Maçka yüzde 75’ini gerçeğe dönüştürdük. Hiç vadetmeden çok güzel projeler yaptık.

BETON TESİSİ OLAN TEK İLÇE

 

“Bu yıl beton yılı olacak. Tüm mahallelerimizde çalışmalara başlayacağız. Artık Maçka Belediyesi’nin kendine ait beton tesisi var. Tesisimizde her gün 500 metre beton yol dökümü çalışması gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalara da yüksek rakımlı mahallelerimizde başladık. Hava şartları müsaade ettikçe çalışmalarımızda devam ediyoruz. Büyükşehir Belediyemizin programını bir kenara koyduk. Bizim programımıza birlikte ortaklaşa başladık. Galyan vadimizde birçok çalışmayı tamamladık. Esiroğlu bölgemizdeki çalışmalarımız devam ediyor. İlçemizde aşırı yağışlardan dolayı yaşanan heyelanlar programımızı yavaşlatsa da havaların en verdiği sürece çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz”

TARİHİN EN BÜYÜK YOL YATIRIMI OLACAK

 

“Şu an Maçka’da en büyük sorun Köy yolları. Bununla ilgili de, makine parkımızı kurduk. Beton tesisimizle beraber önümüzdeki 2 yıl içinde Maçka’da en büyük beton hamlesini biz yapmıştık. Kendi rekorumuzu kırarak sağlam adımlarla gireceğiz. Bütün verdiğimiz sözleri de yerine getirmeye devam ediyoruz. Beton tesisi kurarak Maçka’daki yol sorununu ortadan kaldıracağımızı söylemiştik. Bu çalışmaya hızlı bir şekilde başladık ve çalışmaya devam ediyoruz. Büyükşehir Belediyemizin asfalt ve beton konusunda büyük destekleri oldu. Bu konuda özellikle Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’na şahsım ve ilçem adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu çalışmalar tamamlandığında Maçka Tarihinin en büyük beton yol çalışmasını gerçekleştirmiş olacağız. Biz ne söz verdiysek yapan, milletimizin bize verdiği oyların sorumluluğu bilen, milletimiz için tüm imkanlarımız ile hizmet eden bir anlayış ile çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın anlayışı bizim anlayışımızdır. Millete hizmet vatana hizmet anlayışı ile belediyemizi yönetiyoruz”

HEYELANLAR ÇOK ETKİLEDİ

 

“Bilindiği üzere ilçemizde aşırı yağışlardan dolayı mahallelerimizin hemen hemen hepsinde heyelanlar gerçekleşti. Bu doğal afetler çalışmalarımızı oldukça etkilese de çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Birçok mahallemizde yollar yıkıldı. Yaptığımız hasar tespit çalışmaları sonucunda hızla yol çalışmalarına başladık”

MAÇKA AÇIK HAVA MÜZESİ

 

“Maçka bir açık hava müzesi oldu. Çok yoğun bir ilgi var ilçemizde. Sadece Sümela Manastırını 3 günlük bayramda 38 bin kişi ziyaret etti. Aynı zamanda Hamsiköy Mahallemizde yoğun bir turist ve işletme açma faaliyet devam ediyor. Bizler tüm turizm yatırımlarımızı önceliğimize aldık. Özelliklede konaklama tesis ve restoranlar anlamında, tüm yatırımcılara destek olan ilçelerin başında geliyoruz. Maçka Trabzon’un güneye bağlayan aynı zamanda turizm anlamında her şeyi içerisinde barındıran bir ilçe. Atasu bölgemizde Atasu Barajı’nın etrafında yapacağımız tesisler ile birlikte bir göl turizmi oluşturacağız. Yürüyüş yolu olarak kafura deremiz var. Kuştul Manastır ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Biraz ara vermek zorunda kaldık. İnşallah bu yılın sonunda Kuştul Manastırı yürüyüş yolu tamamlayarak. Turistlerin rahat şekilde manastıra ulaşmasını sağlayacağız”

ESİROĞLU’NDA CİDDİ ÇALIŞMA

“Esiroğlu bölgemizde verdiğimiz bütün sözleri yerine getirdik. Esiroğlu Polis okulu, Esiroğlu TOKİ, 112 acil, Kapalı spor salonu, Parklar, bulvar düzenlemeleri, Halı Saha gibi. Bu yıl da ciddi bir çalışma gerçekleştireceği. Kuru köprü mevkiinde 5000 m2’lik içerisinde kamelyalar, yürüyüş yolları, çocuk oyun parkları, ışıklandırma, peyzaj alanları olan bir yeni yaşam alanı oluşturacağız. Esiroğlu Mahallesi cephe iyileştirme çalışması, Esiroğlu meydan düzenlemesi ve saat kulesi, 24 saat çalışan kamera sistemi, yeni bir ışıklandırma sistemini bu yıl içerinde Esiroğlu’na kazandıracağız”


ÇATALTEPE ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR

 

“Çataltepe yolu çalışmalarımıza da devam ediyor. Hızlı bir şekilde ilerleme kaydettik. Bu yolda bittiğinde Çataltepe’nin ulaşımı çok rahat olacak. İnşallah Çataltepe’nin yol genişleme ve altyapı çalışmalarının hemen ardından Çataltepe çevre düzenlenesi çalışmasını da gerçekleştireceğiz. O bölgede bir cami sözümüz var. Onu da gerçekleştireceğiz.”

ÜCRETSİZ ÇAY, ÇORBA…

 

“Ağustos ayında macera Parkı konserleri gerçekleştireceğiz. Trabzon’da içerideki ilçelere baktığımızda Kültür merkezi olan tek ilçeyiz. 1950 yıllarda Maçka’da sinema vardı ama sonrasında yoktu. Şu an Kültür Merkezimizde Trabzon’un ilçeleri arasında büyükşehirden sonra en fazla kültür faaliyeti yapan ilçelerden bir tanesi olduk. Maçka’nın çok ihtiyacı varmış. Tüm kurumların ve halkın yoğun katılımları ile gerçekleştirilen faaliyetler oldu. Maçka Belediyesi Halil Atmaca Kültür ve Sanat Merkezimizde faaliyetlerimiz hızla devam ediyor. Sinema, Tiyatro, Resim Kurslar, Cam kursları, kazaziye kurslar, Sergiler, etüt salonları, kütüphanesi ile çok etkin bir şekilde çalışıyor. Resmi törenlerde, bayramlarda, ilçemizde ki tüm kurumlarımıza da kullandırıyoruz. Halk eğitimi ile birlikte horon kursu, dershane kursu gibi çok güzel alanlarda çalışmalarımıza devam ediyor. Özellikle gençlerimiz için açtığımız etüt salonunda, çay, çorba, internet gibi bizim sağladığımız imkanlar ile ders çalışma imkanı buluyorlar”

DOKUMA ATÖLYESİ

“Bildiğiniz gibi Esiroğlu Mahallemizde bulunan Ek Hizmet binamız atıl bir durumdaydı. Biz orada 112 acil açılması için Sağlık İl Müdürlüğümüz ile bir çalışma gerçekleştirdik. Acılan 112 Acil ile hem Esiroğlu hem de Atasu’ya hizmet eden bir yer oldu. Bunun yanı sıra orada bir fabrika sayılabilecek dokuma atölyesi açtık. Bu proje kapsamında belediyemizin desteği ile Mardin’den tutun Türkiye’nin bir çok yerinden gelip görüp, karşılıklı meslek öğrendikleri bir alan. Burada özel kumaşlar ile gömlekler yapıp, satışı da gerçekleşen bir atölye oldu. Orada bulunan kadınlarımız hem meslek öğreniyorlar, hem de üreterek para kazanıyorlar. Her şeylerini biz karşılıyoruz. Kadınlarımız gelir elde ederek ailelerine katkı sağlıyorlar”

HEM İŞ HEM GELİR

 

“Bayrak Tepesi ve Macera parkı da birçok belediyeye örnek oldu. D. Karadeniz’de bu kadar ekstrem oyuncağı bir arada bulunduran yok. Macera parkımızda şu anda 12 kişi istihdam ediyoruz. Bunun yanında içeresinde yer alan kafede 8 kişi istihdam edilmekte. Toplamda 20 kişinin çalıştığı bir yer. Artık ilçemize gelen tüm turistlerin uğrak yeri olan bir alandan bahsediyoruz. Bu 20 kişinin maaşını ve belediyemize de gelir sağlayan bir alan. Macera parkımıza giriş ücretsiz. Bu tam bilinmiyor. İçeresinde ki aletler ücretli. Macera parkımızda yürüyüşler yapılabilir. İçeresinden mescidi, lavobası kafesi var. Bunları ücretsiz kullanabilirsiniz. Macera Parkı hem ilçemizin reklamı hem de belediyemize gelir sağlayan bir alan kazandırmış olduk”  

ZİGANA TÜNELİ

“Doğu Anadolu’yu Doğu Karadeniz’e bağlayan en önemli geçitlerinden biri olan Zigana Dağı geçidinde her gün geçiş yapan binlerce araç artık kara yolunu 30 dakika azaltan yeni tüneli kullanmaya başladı. Zigana Tüneli Maçka ve bölgemizi için çok önemli bir yatırımdır. Bölge insanı için büyük bir yatırımdır, büyük bir işlev görmektedir. Maçka’mız için çok önemli bir yatırımdır”

MAÇKA BİZE GÜVENDİ

 

“Maçka halkı bugüne kadar tüm seçimlerde bize güvendi. İlçe başkanlığı, belediye başkanlığı son olarak Cumhurbaşkanlığı seçimleri. İnsanların inanamayacağı, Maçka’yı eski tanıyanların inanmadığı şekilde, yüzde 72,5 gibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a büyük bir destek verdi. Bu da Maçka halkının bize olan güvenin, yaptığımız yatırımların doğruluğunun gösterdiğine inanıyorum. Maçka halkına teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum. Şunu iyi bilsinler bizim belediye olarak ne imkanımız varsa kıymetli hemşerilerimindir. Onları daha güzel, daha rahat, daha konforlu Maçka’da yaşatmak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz”

AYŞE SANCAK