Taka Trabzon Of’ta, Of halkına mikrofonu uzattı, verilen ilginç cevapları da sizler için derledik.

Of halkı yönetimden memnun olduğunu dile getirerek yenilik açısından ‘ Of’un daha fazla otoparka ve köy yollarının asfalt yapılmasına ihtiyacı var’ şeklinde konuştular.

FİYATLAR EL YAKIYOR!

Enver, “Of’un her şeye ihtiyacı var, pahalılık zaten almış başını gitmiş, fiyatlar el yakıyor.  Sadece of için değil Türkiye içinde bu gerekli bir şey” ifadelerine yer verdi.

TEKNOLOJİK YÖNDEN BİR ŞEYLER YAPILMALI!

Lokman Cevahir, “Biz Of’un şuan ki halinden memnunuz, çok yenilikte çok iyi değil, özellikle toplumdaki kılık kıyafet, denetimlerde sıkıntı var.  Teknolojik yönden bir şeyler yapılabilir. Sosyal alanlarımız var, hepside çalışıyor o alanlardan memnunuz, eski düzenlerden de memnunduk aşırıya gidilmemesi gerek, Of’a gerekli şeyleri zaten hükümetimiz yapıyor. Genel açıdan bakıldığı zaman alışveriş merkezileri artabilir, AVM tarzı yerlerden faydalanabilmek için merkezlere gitmemiz gerekiyor. Çocuklara spor alanları ve kaliteli, verimli hocalar sağlanmalı. Okulların dershane ve eğitiminden faydalanamıyoruz, uzak yerlere göndermek zorunda kalıyoruz, onu da yapamıyoruz. Küçük yerlerde yaşayınca maalesef yeterince verim alamıyorsunuz. Büyükşehir’in avantajları maalesef ne kadar zorlasak da burada yararlanamıyoruz. Ekmeğimiz burada olduğu için buradan da ayrılmak istemiyoruz ama burada da doğallık var bunlarda Of’un en güzel avantajları” dedi.

KÖY YOLLARININ BAKIMA İHTİYACI VAR

Ferhat Kurtulmuş, “Of’a yapılan her hizmetten memnunuz, çalışmalar var. Of’un merkezi iyi ama köy yollarına bir el atılmalı, köy yollarının bakıma ihtiyacı var. Köy yolları asfalt dökülmeli onun dışında Of’ta otopark sorunu var, yeterince otopark yok.  Of’ta otel diye bir şey yok, gelen misafirlerin konaklama sıkıntısı var. Çok yabancı turist geldi buraya, otel olmadığı için turistleri Sürmene’ye yönlendirmek zorunda kaldık” açıklamasında bulundu.

OF’TA OTELLER YETERSİZ!

Affan Kaban, “Of’a şuan da paradan başka bir şey lazım değil, oteller var ama yetersiz. Köy yoları kötü, köy yollar yapılmalı. Şehrin merkezinde de trafik sıkıntısı ve pahalılık var. İlk önce trafik ve köy yollarına çare bulunmalı. Şehrin içinde insandan çok araba var” şeklinde konuştu.

OF’TA SIKINTI GENÇLERİN ÇALIŞMAMASI

Hüseyin Yazıcı, “Of’ta sıkıntı gençlerin çalışmaması, gençlerin işi gücü beğenmemesi işsizlik var diyorlar. İşsizlik yok gençler çalışmıyor daha doğrusu işi beğenmiyor. Afgan’dan, İran’dan buraya çalışmak için adam geliyor, bizler ise çalışmıyor çaylarımızı başkalarına kırdırıyoruz bu da bizi zarara uğratıyor. Of’ta otopark sorunu var, çocuk oyun parkları artırılabilir” ifadelerini kullandı

OF’A SADECE OTOPARK LAZIM

Faik Ramoğlu, “Of’ta yapılan hizmetlerden memnunuz, altyapı her şeyi yapılıyor. Of’a otopark lazım, başkanımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

 İNCİR SATMAK İÇİN KAPALI PAZAR YERİ İSTİYORUZ!

Ayşe Küçük, “Of’a, Sürmene’den geliyoruz, Of’ta pazar yerinin olmasını istiyoruz. Kadın ile erkek Pazar yerinin ayrı olması gerekiyor. İncir satmak için kapalı yer arıyoruz, yağmur yağıyor satamıyoruz, bırakıp gitmek zorunda kalıyoruz” açıklamasında bulundu.

OF SAHİLİNE YENİLİK İSTİYORUZ!

Oktay, “Sahile yenilik istiyoruz, gençler olarak sahili çok seviyoruz. Sahil için yenilik lazım, yürüyüş yolumuz her şeyimiz tam ama sahilde aktivite yapmak için yeni alanların olmasını ve daha çok geliştirilmesini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

OF’UN YEŞİLLİK ALANLARA İHTİYACI VAR

Alaatin Yılmaz, “ Of’un acilen otopark’a ihtiyacı var, otoparkı yetersiz ve az, çoluk çocuğun oturabileceği ve eğlenebileceği yeşil alanlara ihtiyacımız var. Sosyalleşme alanları lazım köy yolları da yavaş yavaş asfalt oluyor. Çağın gerektirdiği her şey Of’ta da olmalı “ şeklinde konuştu.

NÜFUS FAZLALIĞINDAN DOLAYI OTOPARK YETMİYOR!

Mehmet Aydın- İdris Yıldırım, “Of’un hiçbir şeye ihtiyacı yok, Of dört dörtlük bir memleket ama otopark sorunu var. Köy yolları da yapılıyor güzel oluyor. Nüfus fazlalığından dolayı otopark yetmiyor, artırılabilir” dedi.

AYŞE SANCAK