Trabzon’un Vakfıkebir ilçesine bağlı nahiye iken 1987 yılında çıkarılan kanunda ilçe olan Şalpazarı’ndaki değişim ve gelişimi yerinde gördük.

Belediye başkanı Refik Kurukız’ın ilçede misafiri olduk. ilçede yapılan projeleri, yapımı devam eden çalışmaları başkandan dinledik. Kurukız,  “İlçemizde dokunmadığımız nokta yok” dedi.

ÖNCÜLÜK YAPTIK, EMEK VERDİK

Kurukız, “İlçemizde üretime önem veriyoruz. Tekstil dalında 300 kişi ekmek yiyor. Buna birileri öncülük yaptı, emek verdi. yapılanlar ortada. İlçemiz için büyük yol kat ettik. İlçemizde emlak vergisi, ruhsat harcı almıyoruz. Kırsal alan ilan edildiği için su ücretlerini yüzde 50 düşürdük. İlçemizde yaz dönemi 100 binin üzerinde insana hizmet veriyoruz. Hizmetlerimizde hiçbir aksama yok. İlçemize 36 kişiyle en iyi ve en temiz hizmeti vermeye gayret ediyoruz” diye konuştu.

BAYRAĞI YUKARI TAŞIDIK

Şalpazarı belediye başkanlığı dönemimde onuncu yılıma girmiş bulunuyorum. Halkımızın teveccühü ile göreve seçildiğim 2014 yılından itibaren ilçemiz önemli mesafeler kat etti. 1987 yılında ilçe olan Şalpazarı’mızda şimdiye kadar görev yapıp şu an aramızda olmayan Hüseyin Cengiz, İsmail Ataman ve Mustafa Karabayır başkanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hüsnü Kaya, Mehmet Muhcu ve Fehmi Cengiz başkanlarımıza minnettarım. Hepsinin ilçemize hizmetleri oldu. Hepsinden Allah razı olsun. Onların devrettiği bayrağı teslim alarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettik.

EKİBİMİZLE ÇALIŞTIK

2014 yılı mahalli idareler seçimlerine giderken, ilçemizin eksiklerini tespit ettik, ekibimizle elimizden gelen gayreti yapmaya çalıştık. İlçemizi kurumsal anlamda bir yerlere getirdik. Bizlere bu imkanı veren bilge liderimiz MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye teşekkür ediyorum. Bu imkanı şahsıma tanıdı ve beni 2 dönem aday gösterdi. Cumhur ittifakı kapsamında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. 2019 seçimlerinde ilçemizde aday göstermeyip, şahsımı cumhur ittifakı belediye başkan adayı olarak tevdi etti. Bakanlarımıza, milletvekillerimize, il başkanlarına, ilçe başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Uyumlu bir çalışma gösterdik.  Eksiklerimiz mutlaka vardır.

YATIRIMCI BEKLİYORUZ

Sisdağı ile ilgili bahsettiğimiz projelerimiz vardı. Sisdağı’nda turizm amaçlı, oteller, restoranlar, bungalovlar, çevre düzenlemeleri çalışmalarımız vardı. Sisdağı için yatırımcı bekleniyor. Bir yatırımcı olması durumunda Milli Emlak tarafından ihaleye çıkarılacak. Belediye olarak bizler de projelerimizi yaptık. Trabzon, Giresun tarafında bir sıkıntı yaşadık. İnşallah onları da aşarız.

YOL KAT ETTİK

Şalpazarı’nda yaptığımız millet bahçemiz, binalarımızın giydirilmesi, cadde düzenlemeleri ve sokak düzenlemelerimiz, vadi üzerindeki çalışmalarımız, ilçemizin giriş ve çıkışları ile semt sahalarımızla, Acısu’daki çalışmalarımızla büyük bir yol kat ettik.

SORUNU AZALTACAĞIZ

 İlçemizin 10 bin 400 nüfusu var. İlçemize iller bankası aracılığı ile giren ödenekle personel maaşımızı ödeyebiliyoruz. Biz de değişik kaynaklar oluşturarak, hizmet etmeye çalışıyoruz. İlçemizde büyükşehir belediyemiz ile konkasör tesisi kurduk. İlçemizin yollarında çalışmalarımızı yapacağız. Son 10 yıldır, Karayolları ve büyükşehir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, İç İşleri Bakanlığımızla yollarda iyileştirme yapıldı. Yol sorunu ilçemizde her zaman konuşulacak. Bunun bitmesi mümkün değil. Sorunu azaltarak çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz. inşallah bitireceğiz.

HİZMET İÇİN KOŞTURMAK GEREKİR

Hizmet için koşturmak gerekiyor. Koşturmazsanız hizmet alamazsanız. Emek, enerji ister. Takip gerektirir. Takip yapmazsanız sadece verileni alırsınız. Şalpazarı’nın hakkı olup da yıllardır alınamayanları almak için koşturmak gerekir. Milletimiz için yolları aşındırırız. Rahatsız olanlar olmaya devam etsinler.

YAYLALAR İNSANLA GÜZEL

Sisdağı’mız, Trabzon’un, Giresun’un ya da Gümüşhane’nin değil. Tüm insanlığın. Buralar insanla güzel. Trabzon’la, Gümüşhane ile Giresun’la güzel. Sınırlar farklı olabilir. Hiçbir ille sıkıntımız yok. Her ilde ay-yıldızlı bayrağımız dalgalanıyor.

ANKARA’DAN BOŞ DÖNMEDİM

Trabzon’un önceki dönem milletvekili Salih Cora’nın ilçemize büyük emekleri var. Kendisinden Allah razı olsun. Devlette devamlılık esas. Trabzon’umuzun milletvekilleri var. Süleyman Soylu bakanımızdan da büyük destekler gördük. Gittiğimiz bakanlıklara bilge liderimiz Devlet Bahçeli’nin selamları ile gidiyorum. Biz yeter ki gayret ve sıcaklığı gösterelim. Vatandaşımızdan aldığımız güç ve enerji ile ilçemize hizmetlerimizi getiririz. Ankara’da hiç boynum bükük olmadı. Hiç elim boş dönmedim.

ÇEVRE YOLU YAPILIYOR

İlçemizin trafik sorunu çevre yolu ile biter. Çevre yolunda arazi sahipleri ile ilgili imza sıkıntısı vardı. Yaptığımız görüşmelerle arazi sahipleri imzalarını attılar. Kendilerine ilçem adına çok teşekkür ediyorum. Şimdi orda çalışmalar başladı. Yol yarıldı. Kısa bir süre sonra çevre yoluna geçiş sağlanacak. İlçemizde otopark sorunumuz var. Büyükşehir belediyemiz ile görüşüyoruz. Yer arayışındayız.

MİLLET BAHÇESİ KAZANDIRDIK

Şalpazarı Millet bahçesindeyiz. Diğer millet bahçelerinden burayı ayıran en önemli özellik. Millet bahçelerinin ihalesini TOKİ yaptı, buranın ihalesini ise tamamen belediye olarak biz yaptık. Bitirme aşamasındayız. İlçemize 5 kilometre uzaklıkta 7 dönüm arazi üzerinde düzel bir mekan oluşturduk. Kafemiz, serenderimiz, değirmenimiz, yürüyüş, bisiklet yolumuz, spor sahamız var. Restoranımız, kamelyalarımız, at çiftliğimiz, meyve bahçelerimiz ile doğa ile iç içe bir mekanımız oldu. Vatandaşlarımız da yoğun ilgi gösterdi.

50 BİN ŞAPKA ÜRETİLİYOR

Geyikli Mahallemizde atıl olan bir binanın restorasyonunu yaptık. güneş enerji paneli kurduk ve elektriğimizi bedava üretiyoruz. Orayı bir tekstil fabrikasına dönüştürdük. Şu anda 29 kişi istihdam ediyoruz. Fabrikamızı daha da genişletip ileriye taşıyacağız. Şu anda aylık 50 bin şapka üretiyoruz.

GENEL BAŞKANIMIZIN YOLUNDAYIZ

14 Mayıs seçimlerinde milletvekili adayı olarak bir söylemim olmadım. Belediye başkanlığı sürecimiz devam ediyordu. Bize abilik, babalık yapan il başkanımız Bekir Sıtkı Tarım’ın adaylığı söz konusuydu. Onun adaylığında, benim adaylığım etik olmazdı. Partime kırgınlığım da söz konusu olamaz. Belediye başkanı ya da milletvekili olmak için MHP’li değilim. Partimin seveniyim. Ömrünü bu davaya adamış bir isim olarak genel başkanımız ve teşkilatımızın her zaman emrindeyim. Refik Kurukız olarak egolarını çoktan aşmış birisiyim. Hedefi olan bir kişi değilim. Benim için önemli olan vatanım ve bayrağımızın dalgalanması. Genel başkanımız ne derse onun yolunda ve emrinde oluruz. Gönlümüz 14 Mayıs’ta Trabzon’dan vekiller çıkarmayı isterdik. Elimizden geleni yaptık.

BAŞKANLARIMIZLA UYUMLUYUZ

AK Parti ve MHP ilçe başkanlarımız ile diyaloglarımız çok iyi. Çok da uyumluyum. Hiçbir problemim yok. İlçenin belediye başkanıyım. İkisine de saygım var. Hiçbir sıkıntımız yok. Bana destek oluyorlar. Birlik beraberlik içinde ilçemize çalışma ve gayret ediyoruz.

HEYECANLA İLÇEMİZE HİZMET İSTERİM

Şalpazarı ilçemizde 2 dönem belediye başkanlığı yapıyorum. Yaptığımız hizmetlerimiz var. Geçmiş son 10 yıla baktığımızda halkımızın da yansımaları ile başarılı olduğumu söyleyebilirim. Bu çerçevede bir dönem daha aday olmayı düşünüyorum. Allah nasip ederse, ilçemize aynı heyecanla hizmet etmeye devam etmek istiyorum.

BAŞKANIMIZIN MESAJINA BAKARIZ

Türk milliyetçisiyim. Ülküsü kimliğim var. Milliyetçi Hareket Partisi dışında başka bir partide siyaset yapmam. Yolum da çizgim de belli. Çeşitli dedikodular çıkabiliyor. Cumhur ittifakı kapsamında ilçemize hizmet etme sevdasındayım. Genel başkanımızın emrinde onun gözünün baktığı yere ve verdiği mesaja bakarız.

AYŞE SANCAK