Trabzon’un Ortahisar ilçesinde Salı günleri kurulan Yenimahalle-İnönü Mahallesi semt pazarında fiyatları karşılaştırdık. 

Seyyar Semt Pazarcılar Odası Başkanı Gökmen Emirzeoğlu, Pazar fiyatlarının normal olduğunu ifade ederek, “Pazardaki ürünler piyasa fiyatlarına göre normal ayrıca pazarda çürük ürün olmaz. Ürünler sürekli tazedir” dedi. 

Pazarcı esnafı ise, “Mahallelerde semt pazarları kurulacağı günlerde zincir marketlerle de rekabet etmek zorunda kalıyoruz. Haftanın 6 günü fahiş fiyat uygulaması yapan marketler Pazar kurulacağı gün bazı ürünlerin fiyatlarını abartılı şekilde düşürüyor. Bunların denetlenmesi gerekir” diye konuştu. 

Pazara alışveriş için gelenler, “Pazar için haftalık ayırdığımız bütçe artık yetmiyor. Fiyatlar çok pahalı. Bu hafta aldığımız ürünü aynı fiyatla önümüzdeki hafta alamıyoruz” diyerek dert yandılar. 

Pazarda alışveriş yapan bir vatandaş ise, “Fiyatın pahalı olmasının ana nedeni üretimin olmayışıdır. Trabzon’da yeteri kadar üretim olmadığından ürünler TIR’larla hale geliyor. Halden pazara. Pazardan sofraya. Arada herkes üzerine kar koyuyor. Trabzon’da ekilmedik toprak bırakmamamız lazım” dedi.
AYŞE SANCAK