Trabzon’da son günlerde gündemi sıkça meşgul eden dolmuş minibüslerinde klima açılmaması tartışmasına yetkili isim son noktayı koydu

Trabzon’da son günlerde gündemi sıkça meşgul eden dolmuş minibüslerinde klima açılmaması tartışmasına yetkili isim son noktayı koydu. Ekibi ile dolmuş duraklarını denetleyen Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, dolmuş sürücülerine araçlarda klima açılması uyarısında bulundu. Konu ile ilgili TAKA’ya özel açıklamalarda bulunan Usta, “Çok geniş  bir camiayız. Bu camia her zaman elini taşın altına koymuştur. 

Pandemi gibi zorlu bir süreçte araç dönüşümlerini gerçekleştirdik. Şu anda da yaz mevsimindeyiz. Sürücüleri klima noktasında uyarıyoruz. Yüzde 90 oranında klimalar açılıyor. Araçlarımız konforlu ve modern araçlardır” dedi. 

Usta, ayakta yolcu alınması ile ilgili olarak da, “Sosyal medyada zaman zaman ayakta yolcu taşınmasıyla ilgili fotoğraflar görüyoruz. Fotoğrafları incelediğimizde bu araçların dolmuşlar değil ilçelere çalışan minibüsler olduğunu fark ediyoruz. Trabzon’da 13 tane şoförler ve otomobilciler odası var. Kent merkezinde bir oda olduğumuz için sosyal medya paylaşımlarında dolmuş olarak paylaşımlar yapılıyor. Şehir içi dolmuşlarında ayakta yolcu taşınmasını asgari seviyelere indirdik” diye konuştu.
AYŞE SANCAK