Dolmuşa gelen zamlardan sonra ikiye ayrılan Trabzon halkı ‘her gün zam ile uyanıp yatıyoruz. Dolmuş şoförlerini de anlıyoruz, sürekli mazot ve benzine zam geliyor’ şeklinde konuştular.

Taka Gazetesi dolmuş şoförlerine ve Trabzon halkına bugün yapılan dolmuş ve öğrenci servis fiyatlarının artışını sorduk.

15 LİRA BENCE NORMAL

Dolmuş Şoförü Sultan Yavuz, “Mazot oldu bir dünya para, bu zamları ona bağlıyoruz. İnsanlar bize ne zaman zam yapılacak diye soruyor.  Zam geldiğinde tepkileri göreceğiz” dedi.

Dolmuş Şoförü, Benzine, mazota zam gelince arkadaşlar da aç kalmasın diye onlara da zam gelecek. Çalışan emeklerini, alın terlerini alacaktır. Dolmuşlar şuan boş gidiyor, yazık günah bir ton mazot yakacak, yarısı cepten gidecek. 15 lira bence normaldir. Sabah kalkıyoruz zam akşam yatıyoruz zam, başkanımıza buradan sesleniyorum. Bir anda verilsin zamlarda millete rahatlasın“ ifadelerini kullandı.

BİR KISIR DÖNGÜDEYİZ!

Mehmet Altıntaş,”Valla bu zamlardan sonra artık bir şey düşünemez olduk. Durumları görüyorsunuz” açıklamasında bulundu.

Havva Gül Yaylı,”Zamların olması güzel bir şey değil ama şoförlerin de bir şekilde hayatını geçindirmesi gerekiyor. Bir kısır döngüdeyiz. Zamlar olmamalıydı tabi ki, hükümetimiz umarım buna bir çare bulacaktır“ ifadelerine yer verdi.

ALDIĞIMIZ MAAŞLARLA ANCAK DOLMUŞ PARASI VERİRİZ!

Gül Kurt,”Zamların gelmesi hiç iyi değil, aldığımız maaşlarla ancak dolmuş parası vereceğiz, emeklilere zaten bir şey vermediler, iki dakikalık yola 9 lira veriyoruz, aldığımız maaş ne, yediğimiz maaş ne hiç bilmiyorum. İşimiz gereği sürekli yollardayız” şeklinde konuştu.

Süleyman Selim ”Artık zamlara alıştık, zam üstüne zam, inanın ki çok zor bir durum ne yapacağımız bilmiyoruz. Mazotlara zam geldi. Milletlin vahim durumu var“ dedi.

Hami Samancı,”Yat kalk zam hep zam, her gün zam, devletten küçük bir destek alıyoruz onu da harcıyoruz bankalara, yollara” açıklamasında bulundu.

Ayşe Sancak