Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre akaryakıtta ÖTV tutarları geçtiğimiz günlerde arttı. 16 Temmuz 2023’ten itibaren benzin motorin (mazot) fiyatları 6 liralık artış pompa fiyatlarına yansıdı.

Trabzon’da ki araç sahipleri bu fiyat artışları karşısında ne söyledi? Zammı nasıl karşıladılar Taka sizler için Trabzon halkına sordu!

PERİŞAN OLDUK!

Emre Aydın,” Perişan olduk. Yakıt alıyoruz üç tur atıyoruz Trabzon’un içinde gelip tekrar yakıt alıyoruz. Çok sıkıntımız var. Depoyu dolduruyoruz ama ayda bir defa, 500 lira koy 600 lira koy daha depoyu ful doldurma şansımız yok” dedi.

Gürkan Durmuş,”2 bin liraya doldurduğum benzini şuanda 3 bin 100 liraya doldurdum. Şirket olduğu için depoyu mecbur doldurduk.  Zamdan 1 gün önce 2 bin 100 liraya doldurmuştuk. Allah yardımcımız olsun, yapacak bir şey yok” ifadelerine yer verdi.

DEPOLARI DOLDURAMIYORUZ!

Davut Demir,”Hep zamla beraber yatıp kalıyoruz. Depoyu dolduramayacağız 400 liralık alabileceğim. Yani yapacak pek bir şey yok. Ne yapıyorsalar yukardan yapıyorlar” söyledi.

Ali Karaca,“Yakıt zamları bizi çok etkiledi. Daha Ak yok CHP var bundan sonra, ben ticaret yapıyorum bu arabayla, biz 1 lira 1 lira çalışıyoruz, verirken 10 lira 10 lira nasıl geçinelim? Depom ful ama çok zor, 300 liraya depo doldururduk şimdi 3,5 bin liraya, kazanç yetmiyor mazot alabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Coşkun Ayvaz,”Yapacak bir şey yok ne söyleyelim. Depoları dolduramıyoruz. Biz vatan sağ olsun deyip geçiyoruz, başka yapacak bir şey yok” şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRETİ DEPOYA BIRAKMAMIZ LAZIM!

Emrah Ciğer,”Bizi baya bir etkiledi bu zamlar, sadece bizi değil bütün esnafı etkiledi.  Sadece mazota zam gelmedi. Mazota geldiği yerde, gıdaya her şeye zam geldi. Depoyu doldurabilmemiz mümkün değil, asgari ücreti depoya bırakmamız lazım depoyu doldurabilmek için, bazı yerlerden kısa kısa vereceğiz. Yakın mesafelere araba kullanmayacağız. İnşallah daha iyi olacak” diye konuştu.

ÜLKEYİ ÇOCUK OYUNCAĞINA ÇEVİRDİLER!

Mustafa Deniz,”Yakıt sadece yakıt değil, geçen gün aldığımız yakıtla şuan ki aldığımız yakıt arasında ne kadar fark var. Bu fark ile nasıl geçineceğiz? Bu durum karşısında hayret ediyoruz, çözümde bulamıyoruz. Kredi kartı ile ödemek zorunda kaldım. Depoyu dolduramadım. Normalde 500 liraydı çıkartmışlar 1 bin 30 liraya, bu ülkeyi çocuk oyuncağına çevirmişler. Kirayı, elektriği, çocuğun masraflarını bile ödeyemiyoruz. Ülkeye, fakir fukaraya bir el uzatsınlar, zor durumdayız. Bu sene hiç depoyu ful dolduramadım. 100 lira alıyoruz 150 lira veriyoruz. Sadece ben değil çoğu kişi bu durumda, seçtik başa getirdik, bize bir el atsın. Ülkeyi düzeltsin biz bir şey istemiyoruz“  değerlendirmesinde bulundu.