Dışardaki yemek fiyatlarından yakınan Trabzon halkı ‘ dışarda yemek yemek mümkün değil evden yiyecek getirerek iş yerlerimizde yemek yiyoruz’ dedi.

Trabzon halkı yemek fiyatlarının pahalılığından isyan etti. Birçok ürüne gelen zamlarla beraber Trabzon halkı dışarıda yemek yemektense evinde kendi yapıp yemeyi tercih ediyor.

LOKANTADA YEMEK YEMEK ARTIK ZENGİNLERİN İŞİ

Trabzon Ortahisar Gözalan Mahallesi Muhtarı Abdülkadir Velioğlu,”İnsanlar dışarıda yemek yiyemiyorlar, çok pahalı yemekler, geçim derdi ile lokantada yemek yemek mümkün değil. Lokantada yemek yemek artık zenginlerin işi, biz esnaflar bile lokantada yemek yiyemiyoruz peynir ekmek alıp bakkaldan öyle yiyoruz “dedi.

Döner Ustası Hasan Ay,”İnsanlar fiyat artışını normal karşılıyorlar. Döner 100 gramı 50 lira 150 gramı 75 lirayı buluyor. Meydanda daha farklı fiyat olabiliyor, ilçelere doğru gidildiği zaman fiyatlarda düşüş olabiliyor ama genel olarak fiyatlar 50 liradan başlıyor“ ifadelerine yer verdi.

Döner Ustası Murat Kurt,”Sözün bittiği yerdeyiz ekonomi güzel değil, insanlar mutlu değil dışarıdan yiyecek alamıyorlar. Ben satıcı olarak bana normal geliyor ama alıcı olarak baktığımız zaman yüksek gelebiliyor. İnsanlar pahalılıklardan yakınıyor, Arap turizmi şuan esnafı ayakta tutuyor. Sürekli gelen müşterilerimiz azaldı. Turizm olduğu için şuan zarar yok ama turistler gidince zarar edeceğiz “ açıklamalarına yer verdi.

KURU EKMEK YİYECEĞİZ!

Ahmet Yavuz,”Dışarıda yemeği nerden buluyorsun da yiyorsun? Dışarıda yemek en az 200 lira yemek parası, dışarıda kaşar ekmek yemeye kalksan kaşar 300 lira oldu ekmek arası yapmak gibi bir şansımız da kalmadı. Köye gideceğiz domates salatalığı oradan alıp burada kuru ekmek ile yiyeceğiz“dedi

Emine Adıgüzel,”Dışarıda yemek yemiyorum dışarıda çok pahalı olduğu için evde kendim yapıp yiyorum “ ifadelerini kullandı.

Nimet Günaydın,”Yiyen yine yemek yiyor tabi ki ama pahalı arada mecbur kalınca yemek yiyoruz“ ifadelerini kullandı.

TRABZON’DA Kİ İŞLETMELERDE OTURACAK YER YOK!

İşletme Sahibi Mehmet Sak “Herkes yiyor bizde yemek zorunda kalıyoruz, her şey pahalı, işletme sahibiyim bende baktığımız zaman Trabzon’da ki işletmeler de boş yer yok, oturacak yer bile yok“ dedi.

Hasan Şimşek,”Ben evimden getirip yiyorum, bir tabak yemek 100 lira olmuş 3 tabak yesem 300 lira vereceğim evimden getirip yemek daha mantıklı esnafta haklı kirası işçisi onlara da hak veriyorum“dedi.

Yunus Köse, “Çok pahalı bir tabak yemek olmuş 100 lira, hiç kimse dışarıda yemek yiyemiyor acayip bir pahalılık var.  Böyle giderse dışarıda yemek yiyemeyiz”  ifadelerine yer verdi.

UCUZ LOKANTA BULUNCA YİYORUZ!

Adnan Bayramoğlu,”Dışarı da yemek yemek mümkün değil, ucuz bir lokanta bulunca yiyoruz. Fiyatların düştüğünü hiç görmedik“ açıklamasında bulundu.

Zeliha,“Dışarıda yemek yemeyi tercih etmiyorum, kendim yapıp kendim yemeyi tercih ediyorum. Zorda kaldığımız zaman yiyoruz ama dışarısı da oldukça pahalı “ ifadelerini kullandı

Fatih Mutlu,“Dışarıda yemek yiyebiliyorum ama ileride bizde yemek yiyemeyeceğiz bu gidişle, Trabzon halkının bu zamanda dışarıda yemek yiyebildiğini sanmıyorum“  dedi.

Ayşe Sancak