65 yaş üstün vatandaşların Belediye otobüslerinin ücretsiz olmasının kaldırılma ihtimali Trabzon halkını düşünce ayrılığına sürükledi.

Kaldırılması ve kaldırılmaması gerektiğini düşünen halk iki farklı düşüncede ayrıldı. Otobüsü gereksiz yoğunluğa maruz bıraktıklarını söyleyen bir kısım vatandaş bu uygulamanın kalkmasını doğru bulurken, bir kısım vatandaş ise emeklilerin ulaşım hakkının ellerinden alınmaması gerektiğini söylediler.

ÖĞRENCİYE BEDAVA YAPSINLAR

İsmail Avam, “Kaldırılsın, vatandaşa değil öğrenciye bedava yapsınlar. Adam işe gidecek sabahtan otobüse binemiyorlar kalabalıktan. Otobüste uyuyorlar buradan Maçka’ya, Of’a, Akçaabat’a geziyorlar. Lahana için Akçaabat’a gidiyor adam. Otursun evinde, emekli adam onlardan ücreti almak gerekiyor öğrenciye bedava olmalı.” dedi.

YARI FİYATI

Zeki Dağdelen, “Tamamen kaldırılmasın ama tam ücret de verilmesin yarı fiyatı şeklinde düzenlenebilir. Ben 65 yaş üstüyüm bedava gidip geliyoruz ama bu durum da çok gündeme geliyor. Otobüse binince kartı okutunca ücretsiz diyor gençler tepki gösteriyor. Çünkü gezenler var bunlar sakıncalı. İşin varsa hastan varsa binersin gelir gidersin. Bunun dışında boş yere otobüste bedava diye yer işgal etmek çok yanlış. Aşırı kullanılmasını bende istemiyorum.” ifadelerinde bulundu.

YER BULMA İMKÂNI YOK

Kahraman Bayraktar, “Belediye otobüslerinde çoğunlukla 65 yaş üstü erkek yolcuları görüyorum, genelde yoğunluk akşam 5’den sonra oluyor. Oturmaya yer bulma imkânı yok. Bu uygulamanın hemen kalkması gerektiğini düşünüyorum.  Ben hem emekliyim hem çalışıyorum kartımı okutup biniyorum otobüse onlar da o şekilde binsinler.” dedi.

SİSTEM GETİRİLMELİ

Şevket Çelik, “65 yaş üstüne ücretsiz otobüse binme haklarının kalkması yanlış hareketlerden dolayı doğrudur. Ama ben 65 yaş üzerindeyim ve otobüste akşama kadar gezmem yanlış. Fakat Belediye’nin yapması gereken bu tarifeyi saatli yapmaları. Mesela günde 3 saat binmesi gerekiyor otobüse 4. Saat yok eğer binerse 4. Saatte paralı binmesi gerekiyor. Böyle bir sistem getirilmeli.” diye konuştu.

BİZE KATKI OLSUN

Hava Altundaş, “65 yaşına ücretsiz otobüs kullanımının kalkmaması lazım. Bu kadar zamlar varken o da bize bir katkı olsun. Bir yere giderken rahatça gidebilelim.” dedi.

EMEKLİNİN SOSYAL HAKKI

Temel Yıldırım, “Seçim olacağı için bu tarifenin kaldırılacağını düşünmüyorum. Bende emekliyim emekliye verdikleri maaş az olduğu için bu tarifeyi kaldırmazlar. Kalkmaması gerekiyor, emeklinin bir sosyal hakkı bu var. Ben belediye otobüslerini kullanırım ama hiç oturmam gençler bana yer veriyor ama ben para vermiyorum diye oturmuyorum.” ifadelerinde bulundu.

ÜCRETLERİNİ ALSINLAR

Nazmiye Aygül, “Millet ücretsiz diye fırsat vermiyor otobüslere. Sabah biniyorlar istedikleri yeri gezip dolaşıyorlar. Vatandaş işten çıkıyor yorgun argın ayakta yolculuk yapmak zorunda kalıyorlar. En iyisini yaparlar ücretlerini alsınlar.” dedi.
Ayşe Sancak