Tüm ürünlere gelen zamlar, geçtiğimiz haftalarda ekmeğe de geldi. Halk, kendi ekmeğini evde yapmaya başladı

Trabzon’da, geçtiğimiz haftalarda 220 gram ekmek 7.50 TL’den satılmaya başladı. ‘İkilik’ olarak tabir edilen çiftli ekmek de 15 TL’den satılmaya başlandı. Ekmek fiyatlarındaki artışın ardından bazı vatandaşlar, ‘Ekmeğe ayıracağımız bütçe sınırlı olduğu için kuzinede kendi ekmeğimizi pişirmeye başladık’ dediler.

TÜM ÜRÜNLER ZAMLANDI

Ekmek Fırını Sahibi Adem Kılıç, tüm ürünlere zam geldiğini belirterek, “Bütün her şeye zam geldiği için Otomatik olarak artmak zorunda kaldı. Zam sonrası ekmek satışları düştü. Ekmek fiyatlarına yüzde 35 zam geldi, gramları 20 gram yükseldi. Bir yıldan beri yüzde 35 zam gelmesi piyasa ortalamasına göre normal ama birden gelince halka tabi ki pahalı geldi. İşçi giderleri un giderleri yüzde 100 artınca artmak zorunda kaldı. Pahalılıktan dolayı yaz aylarını biraz zor geçiriyoruz kışın yiyeceğe daha çok talep olduğu için daha yoğun oluyor. İnşallah bu durumlar düzelecek” dedi.

Ekmek fiyatlarını çok pahalı bulan İlyas Keskin ve Hasan Aydın, “Bu şartlar altında millet isyan ediyor. Ekmeğe yüzde 50 zam mı olur? Bir aile 6 ekmek alıyor hesap edersek ayda ne kadar ediyor? Her tarafta pahalılık var. Bütün ekmek gördüm çöpte, fiyatlar çok uygun buluyorum” ifadelerine yer verdi.

EN UCUZU EKMEK!

Adem Aslan, “Bu zaman da en ucuz şey ekmek oldu. Kuru ekmek yesen de doyuyorsun lokanta da onu da yiyemezsin. Bir ekmek ile iki kişi doyar, ekmeğin fiyatı bence normaldir” şeklinde konuştu.  olduğunu ifade etti.

Ekmek zammının hiç iyi olmadığını ifade eden bir vatandaş, değişeceğini sanmıyorum, insanlar yavaş yavaş alıştı beklenen bir zamdı. Ekmek fiyatının normal olduğunu düşünüyorum. Ekmeğe günde 60 lira veriyoruz” açıklamasında bulundu.

EKMEK FİYATLARI ALDI BAŞINI GİDİYOR!

Ahmet Aksu, “Ekmeğe yine zam gelmesi hiç iyi olmadı. Bu zamların bir an önce düzeltilmesini bekliyoruz. Engelli maaşım bile yetmiyor. Bir Ak Partili olarak ekmek fiyatlarının düzeltilmesini bekliyoruz. 15 lira bir ekmek fiyatı olmaz, en fazla 6 ve 7 arasında bir fiyat olmalı” dedi.

Vatandaşlar, “Ekmek çok pahalı. Tekli ekmek 7,5 TL çok pahalı. Aldığımız maaş ile ekmeği de zor alıyoruz. Her şey almış başını gidiyor. 5 kişilik bir aileye 2 ekmek yetmiyor. Her sabah ekmeğe 45 lira veriyoruz. Çoluk çocuk geçindiriyoruz” açıklamalarına yer verdi.

Asiye Zengin ve Rabia Serdar, “Ekmek fiyatları aldı başını gidiyor. Böyle ne olacak bilmiyoruz, daha da çıkarsa ne yapacağız. Ben ekmek pişiriyorum sobamda başka bir çaresi yok. Hep kendim pişiriyorum, yoğuruyorum, önceden fırından alırdık zamlardan sonra ekmeği kendim pişirmeye başladım” ifadelerini kullandı.

BİROL SANCAK