Gelen zamlara tepkili olan Trabzon halkı ‘ Gelen zamlardan sonra hiçbir şeyden tasarruf yapamıyoruz, ay sonunu zor getiriyoruz’ diyerek zamlardan yakındılar.

Trabzon halkı birçok ürüne gelen zamlardan tepki göstermeye devam ediyor. Çayından, benzinine kadar sürekli artış gösteren fiyatlar Trabzon halkını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Biz Taka Gazetesi’de Trabzon halkına, gelen zamlardan sonra nasıl bir tasarruf yöntemi izlediklerini siz sevgili Taka okuyucuları için sorduk. Gelen ilginç cevapları sizler için derledik.

BU ZAMANDA TASARRUF DİYE BİR ŞEY Mİ VAR?

Kemal Aydın,”Gelen zamlardan sonra hiçbir şeyden tasarruf yapamıyoruz. Nasıl yapalım? Aldığımız maaş 7,5 bin lira, tüp doldurdum 500 liraya neresinden tasarruf yapalım. Bu zamanda tasarruf diye bir şey mi var? Akşama kadar burada herkes düşünüyor ekmek olmuş 15 lira gel de bu zamlarda geçin, bizim karnımız aç para yok pul yok, maaşımı bitirdim bekliyorum maaş gününü aynı zamanda kredi kartına sürekli borçlanıyorum“ açıklamasında bulundu.

Ayşe Bayrak,”Tasarruf yapmaya her şeyden başladık. Hayat bizler için çok zorlaştı. Mücadele veriyorum çocuğum için çalışmak zorundayım “ ifadelerine yer verdi.

Emine Keleş,”Hiçbir şeyden tasarruf yapamıyoruz. Neyden tasarruf yapalım her şeye zam zam zam yemek için ekmeğimiz yok artık, bu kadar zam olur mu? Bir ekmek 15-20 lira oldu dolmuş parası almış başını gidiyor” dedi.

BU ZAMANDA ÇOK ŞEYDEN TASARRUF YAPMAK GEREKİYOR

İsmail ve Ümmühan,”Yemekten tasarruf yapmaya başladık, dışarıda artık yemek yiyemiyoruz. Dışarıda ancak simit yiyebiliyoruz. Dışarıdan yemek yememeye çalışıyoruz. Çok yapacağımız yemeği artık daha az yapmaya başladık. Önceden çok sebze alırdık şimdi 1 kilo 2 kilo zor alıyoruz. Emeklinin hali perişan, bir sosyal güvencemiz yok ne yapacağımızı kara kara düşünüyoruz. Simit ile öğün geçirmeye çalışıyoruz, simit bile 10 lira oldu o bile bizim için çok pahalı “ ifadelerine yer verdi.

Ayşe,”Bu zamanda çok şeyden tasarruf yapmak gerekiyor. Çay simit zevkimiz vardı artık onu da yapamıyoruz. En basit zevk bir yerde bir kahve bile içemiyoruz. Evimizde her şeyden tasarruf yapmaya çalışıyoruz ama bizim için çok zor oluyor“ dedi.

İsmail Karcı,”Her şeyden tasarruf yapmaya başladık, eskiden peynirli pide yedik artık onu da yiyemiyoruz. Bir tabak yemek 80 lira oldu. Alıyoruz 2 tane simit oturup yiyoruz, böyle günümüz gelip geçiyor.  Sabah evden kahvaltı yapıp çıkıyoruz tekrar eve gidip akşam yemeği yiyoruz tasarrufu bu şekilde yapmaya çalışıyoruz. 65 yaş üstü olduğumuz için işimiz olduğu zaman belediye ile gidip geliyoruz. Otobüse para vermediğimiz için işimiz olduğu zaman dışarı çıkıyoruz“ açıklamasında bulundu.

TASARRUF YAPMADIKTAN SONRA GEÇİNEMEZSİN

Hazal Selisağır,”Elektrik ve sudan tasarruf yapamıyoruz ama yiyecek, içecekten tasarruf ediyoruz. Alışveriş yaparken dikkat ediyoruz, özellikle ev alışverişini daha dikkatli yapmaya çalışıyoruz“ dedi.

Murat Danışmaz,”Hayatımızda her şey tasarruftan geçecek bundan sonra zamlardan sonra yaşamak çok zorlaştı. Yemeğe, içmeye, oturmaya kalkmaya her şeye dikkat ediyoruz. Her şeyden azar azar tasarruf yapacaksın, yapmadıktan sonra hiçbir şekilde geçinemezsin“ ifadelerini kullandı.

Semih Yiğit,”Zamlar bizi çok fena etkiledi, bir şişe suya 5 lira verdim. Of’tan geldim buraya geçen hafta 34 lira olan dolmuş şimdi 40 lira oldu. Git gel sadece 80 lira para veriyoruz. Babam bana 200 lira para veriyor. Paranın yarısı yola gidiyor. Yemek yemeğe kalksan cebinde para kalmıyor” açıklamasında bulundu.